bron: VC Limac
bron: VC Limac
  • Publicatie 12-04-2021

Eredivisielicentie verstrekt aan VC Limac

Het eerste herenteam van de Limburgse volleybalvereniging Numidia/VC Limac heeft voor het seizoen 2021-2022 een Eredivisielicentie toegewezen gekregen.

Op een eerder moment hebben de huidige eredivisieteams ook een nieuwe licentie toegewezen gekregen en is ook al bekend gemaakt dat de vrouwenteams van SV Dynamo en Voltena toetreden tot de Eredivisie.

Gezien de huidige coronasituatie kent de competitie dit jaar geen promovendi vanuit de Topdivisie en degradanten vanuit de Eredivisie. Tegelijk met het goedkeuren van de ambities voor de Eredivisie die verwoord en uitgewerkt zijn in het Eredivisieplan 2021+, werd in het verlengde van deze ambities groen licht gegeven voor horizontale instroom.

Dat betekent dat iedereen die kan voldoen aan de nieuwe eisen die gesteld worden aan de Eredivisie vanaf seizoen 2022-2023 een licentieaanvraag kon indienen om komend seizoen al uit te komen in de Eredivisie. Numidia/VC Limac is een van vier teams die hier gehoor aan hebben gegeven. Hun licentieaanvraag is beoordeeld door een onafhankelijk expertpanel. Op basis van het advies van het expertpanel kent de Nevobo-directie de licenties toe voor het Eredivisieseizoen 2021-2022.

Op basis van de nu verstrekte licenties ziet de Eredivisie Volleybal voor het seizoen 2021-2022 er als volgt uit:

Eredivisie Dames
Apollo 8
Eurosped
FAST
Laudame Financials VCN
Peelpush
Djopzz Regio Zwolle Volleybal
Sliedrecht Sport
Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65
SV Dynamo
Talentteam Papendal
VC Sneek
IMS/Voltena
Eredivisie Heren
Active Living Orion
Amysoft Lycurgus
Bielderman Koetsier/SSS
Draisma Dynamo
ComputerPlan VCN
RECO ZVH
Sliedrecht Sport
Talentteam Papendal
Taurus
VoCASA
Numidia/VC Limac