MSK, provinciewinnaar Club van het Jaar 2019 en winnaar Volleybalclub van het Jaar 2019
MSK, provinciewinnaar Club van het Jaar 2019 en winnaar Volleybalclub van het Jaar 2019
 • Publicatie 01-04-2021

Doe mee aan de verkiezing Club van het Jaar 2021!

Je mag trots zijn op jouw club. De veerkracht die jouw club het afgelopen jaar heeft getoond is de titel ‘Club van het Jaar 2021’ sowieso waard, alleen kan er maar een de winnaar zijn. Geef je nu op!

Gaat jouw club de uitdaging aan? Doe dan mee aan de verkiezing Club van het Jaar 2021. Naast de titel ‘Club van het Jaar 2021’ maak je ook kans op een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promotievideo van jouw club. Maar dit is nog niet alles. Wint jouw club de titel, dan kun je uitstekend gebruikmaken van alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht die het met zich meebrengt. De Club van het Jaar 2021 staat gegarandeerd in de schijnwerpers. Mooie bijkomstigheid: naast de titel ‘Club van het Jaar 2021’ maak je met jouw deelname automatisch kans op de titel ‘Volleybalclub van het Jaar 2021’! Nog een reden om mee te doen. Lees snel verder voor meer informatie. 

Meld je club direct aan! 

Een bijzonder jaar met vele initiatieven 
Vele volleybalverenigingen hebben zich afgelopen jaar, ondanks alle coronamaatregelen, van hun sterkste kant laten zien. Jullie toonden flexibiliteit, lef, creativiteit én doorzettingsvermogen. Met inachtneming van alle maatregelen organiseren jullie trainingen voor jeugd én senioren zodra het kan (zelfs in de sneeuw!), jullie blijven investeren in de binding met jullie leden, door bijvoorbeeld een pubquiz te organiseren, delen jullie onderling, zelfs met andere clubs, voorbeeldoefeningen, zodat iedere trainer er gebruik van kan maken en dragen jullie bij aan goede doelenacties. Kortom, jullie doen er alles aan om jullie leden in beweging te houden, maar ook naar elkaar én de omgeving om te kijken. Jullie maken de volleybalgemeenschap trots en dat verdient een groot podium! 

Achtergrond en thema verkiezing ‘Club van het Jaar 2021’ 
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. En waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en dáárom is verenigen zo belangrijk. 

Rabobank is vanaf haar oprichting nauw betrokken bij clubs en verenigingen. Dat komt omdat zij als coöperatie ook een soort vereniging of club is. Daarom heeft Rabobank samen met NOC*NSF, AD.nl, LKCA en Kunstbende het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen. Dit jaar staat de veerkracht van de clubs centraal. We roepen alle clubs op om hun veerkracht zichtbaar te maken, anderen daarmee te inspireren en de waardering en erkenning te krijgen die ze verdienen. 

Hoe werkt de verkiezing Club van het Jaar 2021 en Volleybalclub van het Jaar 2021? 

 1. Meld je club aan! 
  Van 31 maart tot en met 5 mei kan je jouw club nomineren via clubvanhetjaar.nl. Doe dit snel! Naast de titel ‘Club van het Jaar 2021’ ding je ook direct mee voor de titel ‘Volleybalclub van het Jaar 2021’. 
 2. Kom in actie en verzamel zoveel mogelijk stemmen! 
  Van 19 april tot 24 mei mag er gestemd worden. Om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen, biedt de organisatie jouw vereniging promotiemateriaal aan. Hiermee kun je jouw achterban mobiliseren. Dit promotiemateriaal is beschikbaar vanaf 19 april. Uiteraard houden we je op de hoogte. 
 3. Bekendmaking gemeente- en provinciewinnaars 
  Op 26 mei worden de gemeente- en provinciewinnaars bekend gemaakt. De gemeentewinnaars worden op basis van de meeste stemmen vastgesteld. Je hebt minimaal 50 stemmen nodig om in aanmerking te kunnen komen voor de titel van gemeentewinnaar. De jury kiest vervolgens per provincie uit de top 5 van gemeentewinnaars de provinciewinnaar. In deze fase gaat het om de opgegeven motivatie waarom jouw club ‘Club van het Jaar’ zou moeten worden. Een vergelijkbaar proces wordt door Nevobo doorlopen om tot de ‘Volleybalclub van het Jaar 2021’ te komen. Uit de top 10 van clubs met het meeste aantal stemmen kiest de Nevobo jury op basis van de opgegeven motivatie welke drie clubs mogen pitchen. Het is dus heel belangrijk om de veerkracht van jouw club aan de hand van de ondernomen initiatieven goed te beschrijven bij de aanmelding. Dit vergroot de kans dat jouw club in de prijzen valt. 
 4. Pitchen tijdens de juryavond  
  De provincie- en wildcardwinnaars pitchen in de week van 1 juni hun club online voor een vakjury bestaande uit professionals uit de sport- en cultuurwereld. Hetzelfde geldt voor de top drie die door de Nevobo jury is uitgenodigd om te pitchen. Mocht een volleybalclub nog voor beide prijzen in de race zijn, dan is de pitch gezamenlijk met de jury van NOC*NSF en Nevobo. 
 5. Uitreiking award landelijke winnaars sport en cultuur 
  De vakjury beslist vervolgens welke sport- en cultuurclub zich in 2021 ‘Club van het Jaar’ mogen noemen. De winnaars worden tijdens een feestelijke Award uitreiking op woensdag 9 juni bekend gemaakt en krijgen de prijs uitgereikt. Ook de Nevobo jury buigt zich over de vraag wie zich ‘Volleybalclub van het Jaar’ mag noemen en maakt dit een dag later op 10 juni bekend.  

Wildcard ‘Club van het Jaar 2021’ 
Dit jaar introduceert de organisatie ook een ‘wildcard’ voor een sport- én een cultuurclub. Deze clubs worden gekozen door de jury op basis van de opgegeven motivatie waarom zij de titel ‘Club van het Jaar’ verdienen. Hierbij kijkt de jury naar de getoonde veerkracht en gave initiatieven die het afgelopen jaar ondernomen zijn. Het aantal verkregen stemmen is hierbij niet relevant. De wildcard-winnaars mogen zich vervolgens, net als de provinciewinnaars, online presenteren aan de jury in de week van 1 juni. 

De te winnen prijzen zijn enorm! 
We vallen nu in de herhaling, maar de te winnen prijzen zijn enorm. Naast de eervolle titels ‘Club van het Jaar’ en ‘Volleybalclub van het Jaar’ én alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht, ontvangt de landelijke winnaar ‘Club van het Jaar’ een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promovideo. Alle gemeente- en provinciewinnaars ontvangen een online embleem ‘Club van het Jaar’ welke een jaarlang ingezet mogen inzetten. 

Prijzen Volleybalclub van het Jaar 2021 
Gaat de eervolle titel ‘Club van het Jaar 2021’ aan je neus voorbij? Niet getreurd, je maakt namelijk ook kans op de titel ‘Volleybalclub van het Jaar 2021’. Naast deze gewilde titel, die je als club mooi in de spotlights zet, maak je kans op een promotievideo én krijg je voor één dag naar keuze, mits beschikbaar, de beschikking over de vernieuwde Volleybalbus gevuld met gave nieuwe spellen! De vernieuwde Volleybalbus, die per 1 september rijklaar is, kun je bijvoorbeeld inzetten voor een feestelijke dag vol spellen met jullie jeugd. 

Meld je aan! 
Ga je de uitdaging aan? Meld je dan aan voor de verkiezing Club van het Jaar 2021! Met jouw deelname aan deze verkiezing doe je ook automatisch mee aan de verkiezing Volleybalclub van het Jaar 2021. Heb je al eerder meegedaan aan de verkiezing Club van het JaarDan ontvang je een e-mail van de organisatie en hoef je alleen jullie motivatie om te winnen aan te passen. Eerst meer informatie? Check dan de website van Club van het Jaar.  

Meld je aan! 

Winnaar Volleybalclub van het Jaar 2019: MSK Volleybal uit Musselkanaal 
Vorig jaar kwam de verkiezing wegens corona helaas te vervallen. Maar in 2019 ging MSK Volleybal uit Musselkanaal er met de titel ‘Volleybalclub van het Jaar’ vandoor. Benieuwd naar hun verhaal? Je leest het hier. Zij wonnen naast de eervolle titel ook een promotievideo. Check ‘m hieronder. 


De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupportwaar Erben Wennemars voorzitter van is. Meer weten? Je leest het op de website van de verkiezing Club van het Jaar!