fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 22-01-2021

Avondklok raakt volleybal

Gisteren is besloten dat de avondklok per zaterdag 23 januari ingaat. Dit raakt de breedtesport. Ook vragen wij eredivisieteams de avondklok te respecteren, ondanks de uitzonderingspositie.

Na instemming vanuit de Tweede Kamer werd gisteren besloten dat de avondklok per morgen, zaterdag 23 januari, ingaat ter bestrijding van het coronavirus. De avondklok is tot woensdag 10 februari (4.30 uur) van kracht en zal gelden tussen 21.00 en 04.30 uur. 

Consequenties breedtesport 
De afgelopen periode zagen we dat veel verenigingen de ‘buitendeuren’ weer openden, zodat de jeugd weer lekker kon volleyballen of andere activiteiten kon verrichten, zoals het deelnemen aan bootcamps. Helaas zorgt deze maatregel ervoor dat iedereen vóór 21.00 uur binnen moet zijn. Dit zal ongetwijfeld leiden tot verschillende wijzigingen in de planningen die door verenigingen zijn gemaakt voor de (jeugd)trainingen. 

Bijna alle eredivisiewedstrijden vervroegd 
Ondanks de uitzonderingspositie die de topsport heeft gekregen, hebben wij de eredivisieteams gevraagd, daar waar mogelijk, de avondklok te respecteren. Dit heeft ertoe geleid dat bijna alle eredivisieploegen hun wedstrijden voor aankomend weekend hebben vervroegd. 

Steun verlengd en verruimd voor de sport 
Het kabinet verlengt de specifieke steunmaatregelen voor de sport en trekt daarvoor 240 miljoen euro uit. Amateursportorganisaties die hard getroffen worden door de gevolgen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kunnen via verschillende regelingen gecompenseerd worden. Naar verwachting gaat NOW 4.0 15 februari weer open voor aanvragen en wordt er ook gewerkt aan een sportpakket 2.0. Lees het gehele nieuwsbericht op de site van NOC*NSF. 

Bekijk hier alle financiële regelingen