fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
 • Publicatie 03-11-2020

Coronamaatregelen aangescherpt en verlengd

Voor trainingen wordt de groepsgrootte voor senioren in ieder geval voor de komende 2 weken teruggebracht van 4 naar 2 personen. Ook worden de huidige maatregelen tot midden december verlengd.

Op de persconferentie van vanavond heeft het kabinet bij monde van premier Rutte en minister van VWS Hugo de Jonge bekendgemaakt dat de coronamaatregelen m.b.t. sport tot midden december worden verlengd. Dit betekent dat er in ieder geval tot midden december geen volleybalwedstrijden in Nederland gespeeld mogen worden. Voor trainingen wordt de groepsgrootte voor senioren in ieder geval de komende twee weken teruggebracht van 4 naar 2 personen. Jeugd t/m 17 jaar mag wel regulier blijven trainen.

Wat deze maatregelen betekenen voor het vervolg van de volleybalcompetities brengt de Nevobo momenteel in kaart. Hier wordt deze week verder over gecommuniceerd. Alle informatie over Coronavirus en volleybal in Nederland is te vinden op deze pagina

Nieuwe maatregel: Maximaal 2 volwassen personen mogen met elkaar sporten

De belangrijkste nieuwe maatregel voor volleybal is dat vanaf woensdagavond 4 november nog maar maximaal 2 volwassen personen met elkaar mogen sporten (terwijl er 1,5 meter afstand wordt gehouden). Tot nu toe mocht er nog met groepjes van maximaal 4 personen worden getraind. Voor jeugd blijven de regels hetzelfde. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen blijven trainen en hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Zij kunnen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen club / vereniging.

Deze maatregel geldt in ieder geval voor de komende twee weken. Na die twee weken worden de huidige maatregelen automatisch weer van kracht.

Spelregels voor sport in het kort (geldend vanaf woensdagavond (22.00 uur) 4 november)

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, komen er nieuwe maatregelen voor sport. Zo mogen maximaal 2 volwassen personen met elkaar sporten, waarbij zij onderling 1,5 meter afstand houden. Ook worden groepslessen afgeraden.

De volgende maatregelen gelden nu voor sport:

 • Maximaal 2 personen mogen met elkaar sporten (binnen en buiten) in een groepje. Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
 • Voor binnensporten geldt een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur). Voor binnensport geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

  • de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
  • er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
  • zij niet mengen.
 • Groepslessen worden afgeraden.

Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden. Verder gelden nog de volgende maatregelen:

 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • De huidige uitzondering voor betaald voetbal en topsporters met een status blijft van kracht.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. Kinderen met klachten blijven thuis.
 • Publiek bij sport is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.