CEV
CEV
  • Publicatie 06-10-2020

Corona stappenplan voor volleybalverenigingen

Weet jouw vereniging wat te doen bij corona-gerelateerde klachten en coronabesmettingen binnen de vereniging? Dit stappenplan geeft richtlijnen hoe te handelen in verschillende situaties.

Het coronavirus, we komen er allemaal mee in aanraking, direct of indirect, ook jouw vereniging. Maar weet jij wat jou als vereniging te doen staat als er spelers, trainers en/of coaches corona-gerelateerde klachten vertonen of wellicht zelfs positief getest zijn of worden op dit virus? In dit stappenplan heb je de richtlijnen, waaronder de regels rondom de quarantaineplicht, tot je beschikking zodat jouw vereniging op de juiste wijze handelt in verschillende situaties. 

Raadpleeg het stappenplan

Tip: deel dit stappenplan met het bestuur van jouw vereniging en de aanvoerders van de teams. Zo zorgen we er samen voor dat we allen op de juiste wijze handelen in verschillende situaties!

Dit stappenplan is in samenwerking met een arts ontwikkeld waar ook de GGD in mee heeft gedacht. Dit stappenplan geeft richtlijnen hoe te handelen in verschillende situaties. In voorkomende gevallen kan de GGD anders adviseren. Het advies van de GGD is altijd leidend.

Hulpmiddelen volleyballen in coronatijden 
Speciaal voor onze verenigingen is er een pagina ingericht waar je alle benodigde informatie vindt rondom de organisatie van volleybal in coronatijden. Hierbij kun je denken aan de beschikbare protocollen, FAQ’s en overige hulpmiddelen, waaronder het hierboven genoemde stappenplan. 

Raadpleeg Organiseer indoor volleybal