Fotohoogendoorn.nl
Fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 29-07-2020

Beachtoernooi waarschijnlijk geen besmettingsbron

Beachvolleybaltoernooi medische studenten waarschijnlijk geen bron bij uitbraak coronavirus

De Nevobo heeft kennis genomen van de berichtgeving rondom een beachvolleybaltoernooi op zaterdag 18 juli. Enige tijd na afloop van het toernooi bleken meerdere studenten van de Medische Faculteitsvereniging Rotterdam besmet met COVID-19.  

De GGD heeft inmiddels aangegeven dat het toernooi in de buitenlucht waarschijnlijk geen bron van nieuwe besmettingen is geweest. Volgens de GGD is de kans groot dat de studenten elkaar elders, voorafgaand en na afloop van het toernooi, binnen hebben besmet.

Een woordvoerder van de organisatie van het beachvolleybaltoernooi benadrukt dat de wedstrijden volgens de coronarichtlijnen zijn verlopen en dat ook de deelnemende studenten zich, zowel op als buiten het veld, aan de regels hebben gehouden.

Dat neemt niet weg dat de Nevobo alle organisatoren van (beach)volleybalwedstrijden en -evenementen vraagt om scherp te blijven op het volgen van de protocollen. Daarnaast willen we verenigingen meegeven na te denken over het inrichten van een buitenkantine, aangezien de kans op besmetting buiten kleiner is dan binnen.

Op deze pagina vind je een compleet overzicht van alle richtlijnen rondom het coronavirus en (beach)volleybal. Ook kun je hier terecht voor antwoorden op veelgestelde vragen. Staat het antwoord op jouw specifieke vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via service@nevobo.nl.