ronaldhoogendoorn.nl
ronaldhoogendoorn.nl
  • Publicatie 21-10-2019

Nevobo talentscouts zoeken toppers van de toekomst

Met hun uitgebreide netwerk speuren Nevobo scouts naar onontdekt talent in Nederland

Sinds vorige maand speuren zes ervaren trainer/coaches namens ons, de Nevobo, naar toekomstige toppers. Talent is prachtig, maar wil je een grote worden, is het zaak dat dat je talent gezien en ontwikkeld wordt. “Niet al het jeugdige talent krijgt die kans, waardoor hij of zij niet bij ons in beeld komt. En dat is zonde”, licht Jochem de Gruijter, hoofdcoach Talentontwikkeling van de Nevobo toe.

Vandaar dat de Nevobo nu zes Talentscouts heeft aangesteld die, in hun rol als RTC-trainers, al een groot netwerk binnen de sport hebben. “Zij gaan namens ons bij clubs op zoek om talenten te herkennen. Een vervolgtraject kan dan zijn hen uit te nodigen voor een proeftraining bij Jong of Jeugd Oranje of één van de Regionale Trainingscentra. Als die stageperiode aan beide kanten goed bevalt, is onze missie het gescoute talent op te leiden tot topvolleyballer. De trainingen die daarbij horen zijn dan écht extra, zoveel mogelijk naast de trainingen bij de club waar het kind speelt. Het is vooral de bedoeling om de spelers samen met hun club verder op te leiden,” benadrukt De Gruijter. 

Zes scoutgebieden
De zes Talentscouts opereren ieder in hun eigen regio. Erik Noordijk covert Noord-Nederland, waar Groningen, Friesland en Drenthe onder vallen. Anika de Beer zoekt in Overijssel, Twente en de Achterhoek naar onontdekt talent. Michael Beugelsdijk opereert in Gelderland en Utrecht, Marloes van Dommelen neemt Limburg, Oost- en Midden-Brabant voor haar rekening. William Klaver opereert in West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland en Patrick de Reus speurt naar talent in Noord-Holland en Flevoland. Alle scouts beschikken over een groot netwerk van mensen die mee-zoeken bij jeugdwedstrijden, -toernooien en -trainingen binnen hun werkgebied.

Structureel in de wereldtop
Naast het belang voor de talenten zelf, is het tijdig ontdekken en ontwikkelen van volleybaltalenten ook essentieel voor de ontwikkeling van het (beach)volleybalniveau in Nederland. “De ambities van onze nationale teams zijn hoog. Om te zorgen dat we bij de wereldtop blijven of gaan horen, is het essentieel dat we geen talent in Nederland missen. Dat is het belangrijkste doel van de Talentscouts”, licht Bert Korteling, hoofd Talentontwikkeling van de bond toe.

Talent melden?
Ben of ken je een talent bij jouw of een andere club, of heb je nog vragen over de Nevobo Talentscouts, mail naar hilma.kwakkenbos@nevobo.nl.