EK Volleybal Mannen
EK Volleybal Mannen
  • Publicatie 02-09-2019
  • Fay Degenkamp

'Clubcampagne EK Mannen’ voor volleybalclubs

‘Clubcampagne EK Mannen’ voor volleybalclubs is live! Met deze campagne bieden we een aantal visuals en standaardteksten aan die je voor jouw club kunt inzetten tijdens het EK Mannen.

Na het succesvolle olympisch kwalificatietoernooi in augustus, staat ook het volgende evenement alweer voor de deur: van 13 t/m 23 september organiseren we in Nederland het EK Volleybal Mannen. Door deze evenementen is volleybal 'hot' in ons land, hét moment om te profiteren van deze hype voor onze sport. De Nevobo wil clubs die nieuwe leden willen werven helpen om dit moment aan te grijpen en een sterke ledenwervingscampagne op te zetten. Hiervoor bieden we een aantal visuals en standaardteksten aan die je voor jouw club kunt inzetten. Daarnaast geven we een aantal handvatten en tips mee.

Visuals en teksten
We hebben vier visuals ontwikkeld die de link leggen tussen de Lange Mannen en kennismaken met jouw volleybalclub. De visuals zijn:

  1. Scoren als Nimir
  2. Passen als Gijs
  3. Blokkeren als Fabian
  4. Smashen als Maarten

Volleybalclubs kunnen de visuals rechtenvrij gebruiken in hun communicatiekanalen en in die van lokale media. Samen met de visuals ontvangen de verenigingen een voorzet voor de teksten die ze kunnen publiceren en verspreiden. Clubs kunnen gebruikmaken van conceptteksten voor lokale media, de clubwebsite en social media. Het document met de standaardteksten vind je onderaan in dit artikel.

Ledenwervingsactiviteit
We raden aan om de campagnematerialen altijd te koppelen aan een concrete laagdrempelige activiteit. Zorg dat er één of meerdere aansprekende momenten zijn waarop potentiële leden kennis kunnen maken met de sport én jouw club. Dat kan een nieuwe activiteit zijn of door één of enkele trainingen als ‘open training’ te bestempelen.

In het document ‘Tips en handvatten ‘Clubcampagne EK Mannen’ vind je meer uitleg en handige informatie voor het optuigen van een goede campagne.

Downloads Clubcampagne EK Mannen
Document ‘Tips en handvatten Clubcampagne EK Mannen’
Visual ‘Scoren als Nimir’
Visual ‘Passen als Gijs’
Visual ‘Blokkeren als Fabian'
Visual ‘Smashen als Maarten’
Document ‘Standaardteksten Clubcampagne EK Mannen’