Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 05-07-2019
  • Christian van Kruijl

App ‘Mijn Club’ nadert einde

De app ‘Mijn Club’ zal binnenkort niet meer te gebruiken zijn.

De app ‘Mijn Club’ zal binnenkort niet meer te gebruiken zijn. De ontwikkelaars van de app zien onvoldoende potentie om de app te onderhouden of door te ontwikkelen.

Google heeft bovendien gemeld dat de app mogelijk schadelijke software bevat. Om die reden stelt Google de app binnenkort niet langer beschikbaar aan Android-gebruikers. De verwachting is realistisch dat ook Apple binnen afzienbare tijd beperkingen in het gebruik van de app gaat opleggen.

Apprentice XM ontwikkelde de app in 2014. De laatste jaren is er weinig tot geen onderhoud aan de app gepleegd, waardoor de inhoud en functionaliteiten inmiddels gedateerd zijn. De ontwikkelaars zullen ook geen nieuwe onderhoudswerkzaamheden inplannen, waardoor de app in steeds mindere mate te gebruiken is.

App ‘Mijn Competitie’

Op dit moment gebruiken nog enkele volleybalverenigingen de ‘Mijn Club’ app. Gezien de ontwikkelingen adviseert de Nevobo deze verenigingen het gebruik van de app te beëindigen. Leden die de ‘Mijn Club’ app nog gebruiken, krijgen het advies de app ‘Mijn Competitie’ te gebruiken voor alle praktische informatie rondom competitiewedstrijden.

Voor deze competitieapp wordt op dit moment aan een grote update gewerkt. Deze app zal ook enkele functionaliteiten bevatten waarmee verenigingen kunnen communiceren naar hun achterban. De app wordt later dit jaar als bètaversie gelanceerd en begin 2020 zal de vernieuwde app de huidige ‘Mijn Competitie’ app vervangen. Via deze website en de social media-kanalen van de Nevobo volgen updates over de vernieuwde app.