Een groep leden van MSK Volleybal liep onlangs ook mee in de Avond4daagse (Foto: MSK Volleybal)
Een groep leden van MSK Volleybal liep onlangs ook mee in de Avond4daagse (Foto: MSK Volleybal)
  • Publicatie 13-06-2019

MSK provinciewinnaar Club van het Jaar verkiezing

Groningse vereniging samen met vv Boemerang en USV Protos ook nog in de race voor ‘Volleybalclub van het jaar’

MSK Volleybal uit Musselkanaal is één van de provinciewinnaars van de landelijke Club van het Jaar verkiezing, een initiatief van de Rabobank en uitgeschreven door NOC*NSF en sportbonden, het LKCA, Kunstbende en het AD. Met de provinciale overwinning maakt MSK nog altijd kans op de hoofdprijs, een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promotiefilm waarmee de club zich nog meer in de schijnwerpers kan zetten.

Club én Volleybalclub van het Jaar
De verkiezing Club van het Jaar loopt gelijk met die van Volleybalclub van het Jaar. Naast MSK dingen ook nog vv Boemerang uit Berkelland en het Utrechtse USV Protos mee naar de hoofdprijs van die wedstrijd: 45 tickets voor een poulewedstrijd van Oranje bij het EK Volleybal Mannen 2019 in ons land. De clubs zijn inmiddels ingelicht.

Veel titelkandidaten
 In 86% van de Nederlandse gemeentes streden clubs mee om de titels, in totaal dienden 39 volleybalverenigingen een nominatie in. De afgelopen weken voerden zij campagne om stemmen te werven. Op basis van het aantal stemmen (in relatie tot het aantal leden) zijn de gemeente- en provinciewinnaars bekend gemaakt. Een overzicht van de winnende clubs per gemeente én provincie is te vinden op www.clubvanhetjaar.nl.

Jurygesprekken
Aanstaande dinsdag 18 juni zullen alle provinciale winnaars van de Club van het Jaar verkiezing én de top 3 van Volleybalclub van het Jaar verkiezing hun nominaties voor de jury gaan verdedigen. De nominaties van MSK en de winnaars uit andere provincies worden getoetst op thema’s als maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. De vakjury kiest vervolgens de winnaars, in de categorieën sportclubs en cultuurverenigingen. In de jury zitten professionals uit de sport- en cultuurwereld, de media en het bedrijfsleven.

Vanuit de Nevobo zitten voormalig international Jasper Diefenbach, Peter van Tarel (manager Sportontwikkeling) en Janine Pleizier (Programmamanager) en Martin Reesink (voorzitter Apollo 8, winnaar Volleybalclub van het Jaar 2018) in de jury. Zij zullen naast de nominatie van MSK ook die van Boemerang en USV Protos beoordelen.

Op vrijdag 21 juni wordt bekend gemaakt wie zich Volleybalclub van het Jaar 2019 mag noemen en met een groep clubgenoten naar het EK Mannen gaat. De winnaar van de Club van het Jaar verkiezing wordt dezelfde dag bekend gemaakt.