Regiokampioenschap
Regiokampioenschap
  • Publicatie 20-05-2019
  • - Nevobo regio Zuid -

Peelpush grote winnaar CMV Regiokampioenschap Zuid

Op zaterdag 18 mei 2019 was het Regiokampioenschap Zuid voor de Jongens C en CMV Niveau 4, 5 en 6 in Sporthal Naestenbest in Best. Met behulp van vrijwilligers van VVC Best werd het een geslaagde dag.

 Bij de CMV teams waren er per niveau teams uit de verschillende speelgebieden uitgenodigd om deel te nemen aan het Regiokampioenschap. Uiteindelijk streden 58 teams op de verschillende niveaus voor het Regiokampioenschap. De teams kwamen vanuit uithoeken van de regio naar Best om te strijden voor de felbegeerde beker. De eerste wedstrijden werden gespeeld in een poulefase. De beste twee teams van iedere poule gingen door naar de kwartfinale, waarna een halve finale en (verliezers)finale volgden.

Op niveau 4 verrasten de drie jongens van Minerva, die pas sinds dit jaar volleyballen, zichzelf en de tegenstanders. Het team bereikte de halve finale, verloor deze van Set Up Meerlo en werd uiteindelijk vierde op het toernooi. Vocala en Peelpush 2 streden voor de winst. Uiteindelijk werd Peelpush 2 de Regiokampioen!

Ook op niveau 5 waren er spannende wedstrijden. Vanuit de kwartfinales stroomden VC Athos'70 , SOMAS/Activia en twee teams van Peelpush door naar de halve finales. Peelpush 2 en VC Athos streden uiteindelijk om het brons, dat mee ging naar Meijel. Ook de kampioensbeker mocht mee naar Meijel, omdat Peelpush 1 wist te winnen van SOMAS/Activia in de finale.

Peelpush was de overduidelijke winnaar op het Regiokampioenschap. Zij werden namelijk ook de Regiokampioen op niveau 6. In de finale versloegen zij Flamingo’s 56. De derde plaats werd bemachtigd door Vollan’65 door in de verliezersfinale te winnen van Set Up Meerlo.

Ook voor de Jongens C vond er dit jaar een Regiokampioenschap plaats, omdat er in deze regio geen topklasse gespeeld wordt. De jongens van Fusion Rotterdam, Next Volley Dordrecht, VC Olympia (Panningen) en Volley Tilburg streden in een vierkamp om de titel. Het werd een spannende strijd tussen Fusion Rotterdam en Volley Tilburg voor de winst. Uiteindelijk wist Fusion Rotterdam de onderlinge strijd te winnen en werd daarmee Regiokampioen.

We kijken terug op een sportieve en gezellige dag. We willen alle deelnemende verenigingen, spelers, coaches, scheidsrechters, tellers en publiek bedanken voor hun enthousiasme en aanwezigheid!