Professionaliseren in Vijfheerenlanden

Professionaliseren in Vijfheerenlanden

Gepubliceerd op 10 februari 2023

Volleybalverenigingen Volley Meerkerk '95, Servia en WHV gaan professionaliseren.

Volleybalverenigingen Servia (Vianen), VolleyMeerkerk ’95 en Wij Houden Vol (WHV uit Asperen) slaan de handen ineen met de gemeente Vijfheerenlanden en de Nevobo. Met als gezamenlijke ambitie om sport en bewegen, en volleybal in het bijzonder, een impuls te geven. Afgelopen maandag hebben de vijf partijen de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Onder de naam ‘Superclub Volley Vijfheerenlanden’ gaan ze aan de slag met het realiseren van hun gezamenlijke doelen.

Doelstellingen van de samenwerking

De vijf partijen hebben de volgende drie doelstellingen opgesteld:

1. Ledenwerving en -behoud: Het aantal leden in de leeftijdscategorie 4-12 jaar vergroten door middel van volleyballessen op basisscholen en het organiseren van een scholenvolleybaltoernooi.
2. Ontwikkeling van trainers: Door middel van ‘train de trainer’ de vaardigheden van trainers binnen de verenigingen ontwikkelen en waar nodig de professional zelfstandig inzetten op een trainersgroep. Met als doel de kwaliteit van de trainingen te verhogen en vrijwillige trainers te ondersteunen, waardoor zij met meer plezier training geven.
3. Ontwikkeling van het beachvolleybal aanbod: Het verder op de kaart zetten van de beach mogelijkheden bij Volley Meerkerk ’95, Servia en WHV. Enerzijds door het verbreden van de sport voor leden, niet-leden en leden van verenigingen uit de regio. Anderzijds door het organiseren van trainingen, toernooien en competitie voor jeugd en senioren op lokaal en regionaal niveau.

Aanstelling professional

Alle vijf partijen brengen geld in waarvan een professional aangesteld wordt voor maximaal 24 uur per week (acht uur per vereniging). De professional gaat invulling geven aan de drie doelstellingen die hierboven beschreven worden.

Nu de samenwerkingsovereenkomst is getekend, gaat de werving van een professional van start. De vacature komt binnenkort online. Mocht je nu al interesse hebben om te solliciteren dan kun je contact opnemen met de vereniging.

Meer weten over professionaliseren?

Wil jouw vereniging de mogelijkheden onderzoeken om aan de slag te gaan als Superclub in jouw regio? Check dan de pagina voor 'Voor clubs'. Wil jij aan de slag gaan als professional bij een vereniging? Check dan de pagina 'Voor professionals'. Is investeren in een Superclub interessant voor jouw gemeente, bedrijf of organisatie? Dan verwijzen we je graag naar de pagina 'Voor partners' voor meer informatie.

Uiteraard staan onze accountmanagers ook voor je klaar. Selecteer hiervoor jouw regio op de contactpagina en neem contact op met jouw accountmanager.

Rabo Clubsupport ondersteunt en begeleidt

Nevobo en Rabobank werken samen aan het duurzaam versterken van de volleybalverenigingen. Via Rabo ClubSupport ontvangen verenigingen ondersteuning en begeleiding bij het scherper krijgen van de clubambities. Denk aan thema’s als financiering, visievorming en de vrijwilligersorganisatie. Het traject van Nevobo voor professionalisering sluit hier naadloos op aan en geeft invulling aan de implementatie van de ambities: hoe kan een professional hieraan bijdragen? Samen met de Rabobank werken we aan het versterken van de verenigingen.