Voor professionals

Ben jij de professional die de vereniging gaat ondersteunen?

Word professional én versterk het volleybal!

Definitie van het Set-Up Programma: het laten uitvoeren van taken binnen de vereniging door een betaalde kracht, ofwel een professional, waar een vereniging zelf niet aan toe komt door gebrek aan tijd, kennis en/of ervaring. Ben jij de professional die de vereniging gaat ondersteunen?

Voor algemene informatie over professionaliseren en Set-Up Clubs, check de pagina 'Waarom professionaliseren'.

Aan de slag als professional

Het inzetten van jou, als professional, is de cruciale schakel voor het voortbestaan van sportclubs in de huidige maatschappij. Als professional binnen de club ga jij het vrijwillig kader ondersteunen, begeleiden en opleiden.

Volleyballend Nederland verwacht een goed opgeleid technisch kader en daarmee een steeds kwalitatief beter wordend aanbod. Ook verwacht men een steeds passender aanbod, waaronder steeds meer flexibiliteit in het aanbod, want tijd is tegenwoordig het meest kostbare bezit.

Ook vragen overheden, van nationaal tot lokaal, in toenemende mate een bijdrage aan maatschappelijke opdrachten en thema’s. Wil de club aanspraak maken op overheidsgeld (subsidie), dan dien je als vereniging de zaken goed op orde te hebben en moet je maatschappelijk een steentje bijdragen. Daarnaast wordt er steeds meer van buitenaf aan clubs gevraagd: de vereniging moet een vertrouwenscontactpersoon aanstellen, de VOG moet geregeld worden, er is een anti-rook en -alcoholbeleid nodig, AVG moet op orde zijn en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit alles vraagt veel tijd en kennis. Jij als professional kan daar, afhankelijk van de ambities van de vereniging, een belangrijke rol in spelen.

Vacatures bij verenigingen

Verenigingen organiseren zelf de werving van een professional. Zodra er vacatures beschikbaar zijn delen wij deze op onze LinkedIn-pagina. Wij voeren als Nevobo geen sollicitatiegesprekken met professionals. Dit wordt gedaan door de verenigingen en mogelijk andere lokale partijen, aangezien zij de werkgever worden van de professional.

Tips voor professionals

  1. Wil je als professional aan de slag gaan bij een vereniging? Maak dit dan kenbaar bij de accountmanager van de Nevobo in jouw regio. De accountmanagers van de Nevobo weten welke vereniging de wens heeft om aan de slag te gaan met een professional en kunnen jou in contact brengen.
  2. Ga in gesprek met een professionele kracht bij een volleybalvereniging. Zij delen graag hun ervaringen. Jouw accountmanager zorgt ervoor dat je in contact wordt gebracht met een van deze professionals. De contactgegevens van de accountmanager vind je op de contactpagina.
  3. Ga eens na bij je eigen vereniging of daar interesse is om te professionaliseren. Maak hiervoor gebruik van de beschikbare middelen speciaal voor verenigingen, waaronder video’s die uitleggen wat het precies inhoudt en welke stappen er genomen dienen te worden. Voel je vrij om deze middelen te delen. Bekijk hiervoor de pagina 'Voor clubs’.
Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Dorien Tenhaeff

Dorien Tenhaeff

Projectleider
Bijgewerkt op