Houd jij de jeugd in beweging? Laat je inspireren!

Houd jij de jeugd in beweging? Laat je inspireren!

Gepubliceerd op 15 februari 2021

Steeds meer verenigingen bieden hun jeugd de mogelijkheid om te sporten. Ze organiseren bijvoorbeeld bootcamps of gaan (beach)volleyballen op een tennisbaan of een eigen beachaccommodatie!

Inspiratie 2022

Volleybal Vereniging Harderwijk in beweging!
VVH is weer gestart met het aanbieden van beachvolleybal voor haar jeugd tot en met 17 jaar! Dit werd feestelijk geopend met een toernooi. Ook gaan zij weer starten met het optuigen van bootscamps om hun leden in beweging te houden.

Inspiratie 2021

Webinar: Breng jeugd in beweging!
Volleybal is, zeker voor jeugd, bij uitstek een sport die het hele jaar door overal gespeeld kan worden. En daarom is er, ondanks alle coronamaatregelen, nog veel mogelijk. Ook als je niet de beschikking hebt over bijvoorbeeld een volleybalnet of een complete beachvolleyballocatie. Maar waar én hoe organiseer je dan een leuke en veilige training voor kinderen? Er zijn mogelijkheden waar je (volleybal gerelateerde) activiteiten kunt organiseren voor de jeugd, denk bijvoorbeeld aan een speeltuin of het schoolplein. En hoe gaaf is het als je andere kinderen van buiten je vereniging mee kunt laten doen? Een betere sportpromotie bestaat er niet.  Graag delen wij onze ideeën en denken we gezamenlijk na over de mogelijkheden die jouw club heeft. Samen zorgen we ervoor dat je beschikt over de handvatten om met jouw jonge jeugd buiten te bewegen en onze sport én jouw vereniging te promoten.

Volleybalvereniging Boomerang actief op de tennisbaan

Wat doe je als je geen plek tot je beschikking hebt waar je kunt volleyballen? Je kunt dan bijvoorbeeld een speeltuin opzoeken, het voetbalveld in de buurt of een schoolplein. Maar je kunt ook contact opnemen met een sportvereniging in de buurt, bijvoorbeeld de lokale tennisvereniging. Volleybalverenging Boomerang deed dat ook. Zij namen contact op met Tennisvereniging de Mallumse Molen en konden zodoende gebruikmaken van twee tennisbanen. Hierdoor kon de jeugd lekker trainen in de zon.


Volleybalteams Flamingo’s strijken neer op sportpark De Heijkuul

Indoorsporten in de lenteachtige buitenlucht. Zoals het een flamingo betaamt strekken de volleyballers van de Roze Vogols uit de Niersstad sinds afgelopen week de benen in de buitenlucht. Volleyballen in de sporthal is de breedtesporters nog niet gegeven maar omdat mensen tot 27 jaar wel hun teamsport buiten mogen beoefenen, heeft Flamingo’s aangeklopt bij de voetballers van Vitesse’08. Woensdag bouwden de jeugdtrainers van Flamingo’s er voor het eerst de netten op. Lees het hele verhaal van de Flamingo's op kliknieuws.nl.

Jeugd VVH blijft in beweging

Ondanks de huidige maatregelen blijven verenigingen sportactiviteiten organiseren voor de jeugd. Ook VVH uit Harderwijk houdt haar jeugd in beweging met bootcamps, beachvolleybal en trainingsvideo’s. Benieuwd naar het hele verhaal? Bekijk het hier.

Kansen buitenvolleybal voor jeugd

Door de lockdown kan er binnen tot in ieder geval 2 maart niet getraind worden. Maar wist je dat je wel hele leuke buitentrainingen kunt organiseren voor de jeugd tot 18 jaar? Bijvoorbeeld in de speeltuin met de jongste jeugd? Lees het hier.

Ijskoud? Geen probleem voor de jeugd van Asser Beach Club

De jeugd kan wel wat hebben. Zelfs temperaturen rond of onder het vriespunt weerhoudt ze niet van een potje beachvolleybal. Kortom, duikt de temperatuur binnenkort weer onder de nul graden? Ook dan kun je gewoon gaan beachvolleyballen met de jeugd! Bekijk de video van het Jeugdjournaal hier.

Handboek buitentraining William Klaver

Heb je inspiratie nodig voor een training? William Klaver heeft een handig overzicht gemaakt met daarin leuke oefeningen voor verschillende spelsporten, bootcamps, atletiek en gewoon beachvolleybal. Raadpleeg het handboek!

Sneeuwvolleybal bij Irene Beach!

Het komt niet vaak voor in Nederland; volleyballen in de sneeuw! Irene Beach greep deze unieke kans met beide handen aan en organiseerde gisteren een ijskoud sneeuwvolleybaltoernooi voor haar leden. Maar liefst 24 jeugdleden toonden hun kwaliteiten in de sneeuw bij de beachvolleybalvereniging in Bilthoven. Bekijk de beelden!

Bekijk de webinar: Breng jeugd in beweging!

Volleybal is, zeker voor jeugd, bij uitstek een sport die het hele jaar door overal gespeeld kan worden. En daarom is er, ondanks alle coronamaatregelen, nog veel mogelijk. Ook als je niet de beschikking hebt over bijvoorbeeld een volleybalnet of een complete beachvolleyballocatie. Maar waar én hoe organiseer je dan een leuke en veilige training voor kinderen tot 12 jaar (en ouder)? Er zijn mogelijkheden waar je (volleybal gerelateerde) activiteiten kunt organiseren voor de jeugd, denk bijvoorbeeld aan een speeltuin of het schoolplein. En hoe gaaf is het als je andere kinderen van buiten je vereniging mee kunt laten doen? Een betere sportpromotie bestaat er niet.

Graag delen wij onze ideeën en denken we gezamenlijk na over de mogelijkheden die jouw club heeft. Samen zorgen we ervoor dat je beschikt over de handvatten om met jouw jonge jeugd buiten te bewegen en onze sport én jouw vereniging te promoten.