Hoe inclusief is jullie club? Ga aan de slag!
Veilig Sport Klimaat

Hoe inclusief is jullie club? Ga aan de slag!

Gepubliceerd op 17 mei 2022

17 mei was dé dag tegen homo- en transfobie. Speciaal in het teken daarvan dagen we jullie uit om werk te maken van inclusiviteit binnen de club, zodat iedereen zich welkom voelt. Doen jullie mee?

Vandaag, 17 mei, is de internationale dag tegen homo- en transfobie waarop aandacht wordt gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. Wij vinden dat iedereen zich welkom moet voelen, dus wat ons betreft is er geen ruimte voor dergelijk gedrag, ook niet binnen onze clubs. Daarom dagen we jullie uit om aan de slag te gaan met het thema inclusiviteit. Ontdek hieronder hoe jij hier werk van kunt maken.

Hoe inclusief is jullie club? Doe de inclusiecheck!

In hoeverre is jouw sportclub al inclusief? Is het bestuur van jouw club divers en representatief? Is de accommodatie voor iedereen toegankelijk en sluit jullie aanbod aan op de wensen en behoeften van sporters uit de omgeving? Doe de inclusiecheck via weeswelkomindesport.nl en ontdek wat jouw club kan bijdragen om sporten en bewegen voor iedereen in Nederland mogelijk te maken!