Foto: Ronald Hoogendoorn
  • Publicatie 17-06-2016

Zij-instroom mogelijk voor open eredivisieplek mannen

Peelpush werd afgelopen seizoen overtuigend kampioen in de Topdivisie mannen. Helaas koos de Limburgse club er om verschillende redenen voor niet te promoveren naar de Eredivisie. Omdat ook DIO/Bedum (nr. 2) en Webton Hengelo (nr. 3) niet wilden promoveren, biedt de PD-regeling nu ruimte aan zij-instromers om een aanvraag in te dienen. De deadline voor het indienen van een aanvraag is 3 juli.

Alle teams die op basis van de PD-regeling recht hadden op het opvullen van deze vrije plaats, zijn inmiddels benaderd. Geen van deze teams heeft de mogelijkheid aangegrepen om deze plaats op te vullen.

Verenigingen die kunnen voldoen aan de licentievoorwaarden voor de Eredivisie, hebben nu de mogelijkheid om zich hiervoor aan te melden. Het is daarbij niet van belang of en op welk niveau er nu teams in de competitie spelen. Er is geen vastgestelde volgorde waarin deze in aanmerking komen voor de vrije plaats.
Er zal worden gekeken naar de sportieve/organisatorische en financiële haalbaarheid van de aanvraag. Daarnaast worden aanvragen beoordeeld in het licht van het plan Eredivisie 2016+, mede gelet op de eventuele voortzetting van het Eredivisie-avontuur ná het seizoen 2016-2017.
Als een vereniging in aanmerking wil komen, kan contact opgenomen worden met Hans de Vos of Bob Dixon. De benodigde stukken voor de licentieaanvraag moeten uiterlijk zondag 3 juli zijn aangeleverd. Aanvraagformulieren, formats voor o.a. begroting etc. kunnen per omgaande worden aangevraagd.

De link naar de huidige PD-regeling is:
https://www.nevobo.nl/cms/download/465/richtlijn-3-2-promotie-degradatieregeling-2015-2016.pdf

De link naar de huidige licentievoorwaarden is:
https://www.nevobo.nl/cms/download/466/richtlijn-3-3-licentievoorwaarden-eredivisie-en-topdivisie-301015.pdf

De link naar het plan Eredivisie 2016+ is:
https://www.nevobo.nl/topsport-talent/eredivisie-volleybal/opzet-eredivisie-2016