fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 09-05-2023

Zaterdag barst de strijd los bij de NGJK!

Op zaterdag 13 mei zijn de Nederlands Gesloten Jeugdkampioenschappen.

In het Activum in Hoogeveen gaan de regiokampioenen (A-, B- en C-teams) het gevecht aan om de titel. De teams spelen eerst in een poule tegen elkaar. Daarna bepalen de nummers 1 en 2 van de poule welk team met de beker naar huis gaat en strijden de nummers 3 en 4 tegen elkaar voor die laatste felbegeerde podiumplek

Andere opzet afvaardiging jongensteams
Bij de jongens is er een andere opzet qua afvaardiging van de regiokampioenen. Aangezien enkele Topklassen bij de jongens interregionaal waren, oftewel teams uit twee verschillende regio’s in één Topklasse, kan het zijn dat de nummers één en twee geplaatst zijn voor de NGJK. Daardoor kan het voorkomen dat twee teams uit dezelfde regio afgevaardigd zijn. Op deze manier kunnen we toch een volledig toernooi voor de diverse leeftijdscategorieën organiseren.

Deelnemende teams
Inter Rijswijk is hofleverancier met drie teams vanuit regio West (MA, JB en JC). Er zijn nog zes verenigingen die met twee teams deelnemen aan de NGJK.

Benieuwd naar alle deelnemende teams? Bekijk ze hier.

Het belooft weer een mooie volleybaldag te worden in Hoogeveen! Voor meer informatie en het wedstrijdschema verwijzen we je door naar deze pagina.