VAMOS uit Mill wint Nationaal Bekertoernooi Zitvolleybal
VAMOS uit Mill wint Nationaal Bekertoernooi Zitvolleybal
  • Publicatie 26-04-2023

VAMOS wint Nationaal Bekertoernooi Zitvolleybal

Op zaterdag 22 april werd in Koog aan de Zaan het Nationaal Bekertoernooi Zitvolleybal gespeeld. VAMOS uit Mill ging er met de titel vandoor.

Bij gastvereniging Zaanstad, in Topsportcentrum De Koog, was het zaterdag vanaf 10.30 uur gezellig druk. De deelnemende teams druppelden één voor één binnen voor de loting. Zeven teams (zes Eredivisieteams en de kampioen van de Eerste divisie) werden verdeeld over twee poules: één van drie en één van vier. 

Poule A
V.a.s. F.D.S. XZ 1 - uit Sneek                          
Zaanstad XZ 1 - uit Zaanstad                    
Spaarnestad XZ 1 - uit Haarlem                      
VC Allvo XZ 1 - uit Almere

Poule B
Volley Tilburg XZ 1 - uit Tilburg
VAMOS XZ 1 - uit Mill
Avior XZ 1 - uit Deventer

Kruisfinales en strijd om plek 5/6
Na de poulewedstrijden werden de kruisfinales gespeeld door de nummers drie in poule A en B. De nummer 4 uit poule A, VC Allvo XZ 1 uit Almere, eindigde op de 7e plek in de eindstand. De strijd om plek 5/6 ging tussen Avior XZ 1 en Zaanstad XZ 1. Zaanstad trok in deze wedstrijd aan het langste eind ( 16-25, 26-28) en legde zo beslag op de 5e plek. Avior (kampioen Eerste divisie) eindigde op een verdienstelijke 6e plaats in het klassement.

Gevecht voor finaleplek en plek 3/4
De nummers 1 en 2 uit de poule gingen met elkaar het gevecht aan voor die felbegeerde finaleplekken. Het lukte V.a.s. F.D.S. XZ 1 en VAMOS XZ 1 om die plaatsen binnen te slepen. Volley Tilburg XZ1 en Spaarnestad XZ1 grepen naast de finale en speelden om plek 3/4. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd (21-25, 25-23, 15-13), maar het brons ging naar de club uit Tilburg. 

Finale
De finale ging tussen V.a.s. F.D.S. XZ 1 en VAMOS XZ 1. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek VAMOS XZ1 de bovenliggende partij. Dat kon het team twee sets lang vasthouden, waarna bij het laatste gescoorde punt het feestje kon losbarsten: VAMOS XZ1 is de bekerwinnaar van het seizoen 2022-2023. V.a.s. F.D.S. XZ 1 veroverde de tweede plaats. En dat niet alleen, want de ploeg won ook de prijs voor het Sportiefste Team van het afgelopen seizoen in de reguliere competitie!

Eindstand van het Nationaal Bekertoernooi Zitvolleybal: 
1. VAMOS XZ 1
2. V.a.s. F.D.S. XZ 1          
3. Volley Tilburg XZ 1      
4. Spaarnestad XZ 1          
5. Zaanstad XZ 1  
6. Avior XZ 1        
7. VC Allvo XZ 1   

Tot slot: dank aan de vereniging Zaanstad voor de organisatie, verzorging, horeca en inzet van alle vrijwilligers. En dank aan alle officials en de EHBO voor hun bijdrage aan het Nationaal Bekertoernooi Zitvolleybal.