Foto: fotohoogendoorn.nl
Foto: fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 03-02-2023

Gezonde basis bij Sudosa-Desto

Volleybalclub Sudosa-Desto is bezig met het creëren van een gezonde sportomgeving. Daarmee probeert de club, met name, de jeugd een zetje in de gezonde richting te geven.

Gezonde sportkantine, rookvrije zones en verantwoord alcoholbeleid 
Een gezonde sportomgeving staat hoog in het vaandel bij Sudosa-Desto. Daarom kiest de club er bijvoorbeeld voor om in de sportkantine alleen maar suikervrije dranken te verkopen. Ook wordt met borden en posters duidelijk aangegeven waar de rookvrije zones zijn en wordt de NIX18-boodschap uitgedragen. JOGG-Teamfit helpt hierbij door één keer per jaar met de vereniging te evalueren. Tijdens dat gesprek worden onder andere vragen van de club beantwoord en nieuwe plannen gemaakt.

‘’Doordat we een grote jeugdafdeling hebben, vinden we het belangrijk om alternatieve gezondere keuzes aan te bieden naast ons huidige aanbod zodat er een stukje bewustwording ontstaat’’, zo vertelt Jan van den Brink (kantinecommissie Sudosa-Desto).  

Hier lees je het hele verhaal over hoe Sudosa-Desto werkt aan een structureel gezondere sportomgeving. 

Ook aan de slag met een gezonde sportomgeving? 
Wil je als vereniging aan de slag met een gezondere sportkantine? Meld je dan aan via de website van JOGG-Teamfit, of mail naar info@teamfit.nl. Het is kosteloos. Tijdens de afspraak wordt het huidige aanbod in kaart gebracht, worden samen kansen verkend en eigen ambities bepaald.