fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 23-10-2022

PD-regeling seizoen 2022-2023

Download nu de regeling voor de promotie-/degratieregeling voor het seizoen 2022-2023.

Later dan wenselijk komen wij met de PD-regeling voor het seizoen 2022-2023. Hierin is één wezenlijke wijziging opgenomen ten opzichte van voorgaande seizoenen. Als gevolg van de vrije inschrijving kennen wij in 3 van de 4 regio’s bij de dames 12 of meer poules. 

We willen voorkomen dat, als gevolg van een toename van het aantal poules in de 1e klasse, er sprake is van versterkte degradatie omdat de nummers 10 en mogelijk zelfs de nummers 9 uit de promotieklasse direct moeten degraderen en de nummers 8 PD-wedstrijden moeten spelen. Daar komt bij dat er ook nog ruimte gecreëerd moet worden voor zij-instromers om aan PD-wedstrijden deel te kunnen nemen. Daarom is ervoor gekozen om bij een maximum van 10 poules de kampioenen uit de 1e klasse altijd direct te laten promoveren. Maar om bij meer dan 10 poules de teams die op de 1e plaats zijn geëindigd voor promotie naar de promotieklasse nog te laten spelen met de nummers 10 uit de promotieklasse en de eventuele zij-instromers. 

Deze situatie is het huidige seizoen niet van toepassing voor de heren 1eklasse omdat het maximum aantal poules daar op 9 ligt.

Download de promotie-/degratieregeling 2022-2023