Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 26-06-2022

Geef je op voor de opleiding Volleybaltrainer 4

Volleybaltrainer4 (VT4) is de hoogste opleiding voor volleybaltrainers. De VT4 wordt jaarlijks georganiseerd door de Nevobo voor trainers die op 1e, 2e of topdivisieniveau training willen geven.

Wil jij het beste uit jezelf halen? Lees dan meer!

Met de VT4-opleiding op zak ben jij dé volleybaltrainer die klaar is om te werken met selectieteams binnen één of meerdere verenigingen. Je geeft training, begeleiding en coaching op eerste, tweede of topdivisieniveau, maar ook beschik jij na het volgen van de opleiding over de handvatten om technisch beleid te ontwikkelen en de vereniging hierover te adviseren. Voor deelname aan de VT4-opleiding is een VT3-diploma een voorwaarde. Ook is het een voorwaarde om trainer te zijn van een team op genoemd divisieniveau. 

Ben je een (ex) international of (oud)eredivisiespeler, dan kun je zonder VT3 diploma deelnemen, wanneer je minstens 6 jaar op dit niveau hebt gespeeld én minimaal 6 jaar training hebt gegeven. 

Voorafgaand aan de VT4-opleiding 
Voorafgaand aan de workshops worden (verplichte) intakegesprekken van een half uur per deelnemer gepland. Daarin worden de persoonlijke leerdoelen en de leerroute besproken. Je staat ingeschreven als deelnemer voor de periode van 1,5 jaar. Elke deelnemer krijgt een eigen leercoach die jou het hele traject begeleidt.  

Opleidingsweekenden VT4-opleiding 
Het eerste VT4-opleidingsweekend, van de totaal 9 weekenden en 2 praktijkmomenten, gaat op vrijdag 30 september 2022 van start! De workshops worden deze avond verzorgd tussen 19.00 - 22.00 uur. Ook de zaterdag, 1 oktober maakt onderdeel uit van het opleidingsweekend. De workshops op deze dag vinden plaats tussen 09.00 - 12.00 uur.  

Dit weekend wordt georganiseerd op Sportcentrum Papendal in Arnhem.  Er zijn twee verplichte overnachtingen: het startweekend en een weekend in januari. De overige overnachtingen zijn op vrijwillige basis en moet je zelf reserveren. 

De VT4-planning 2022-2023* 
30 september en 1 oktober | 14 en 15 oktober | 4 en 5 november | 25 en 26 november | 16 en 17 december | 13 en 14 januari | 3 en 4 februari | 10 en 11 maart | 14 april | Daarnaast vinden nog 2 praktijkmomenten plaats in november en maart. 

*alle opleidingsweekenden worden verzorgd in Sportcentrum Papendal, Arnhem. De workshops vinden altijd op vrijdag plaats tussen 19.00 – 22.00 uur en zaterdag tussen 09.00 – 12.00 uur. 

De VT4-workshops  
De VT4 bestaat uit 17 workshops, waarvan er 15 door alle deelnemers gevolgd kunnen worden. Daarnaast zijn er keuzeworkshops voor de PvB's 4.3 en 4.5. Afhankelijk van welke PvB-keuze je maakt, volg je hiervoor nog 2 aparte workshops.  

Kosten VT4-opleiding 
De kosten voor de VT 2022-2023 bedragen € 2.295. De kosten zijn inclusief drie PvB’s en twee overnachtingen. Voor de overige, vrijwillige, overnachtingen moet je apart betalen.  

Grote namen als opleider 
De VT4-opleidingsweekenden worden verzorgd door één hoofdopleider die zijn sporen heeft verdiend in het topvolleybal. We stellen hem graag aan je voor. 

Opleider Patrick Tonnaer 
Patrick is zelfstandig ondernemer en verzorgt de VT-opleidingen op alle niveaus. Ook heeft hij de trainingen verzorgd voor vele damesteams, van derde divisie- tot en met Eredivisieniveau en was hij Talentcoach, assistent-bondscoach én bondcoach Jeugd en Jong Oranje. 

Daarnaast zullen nog diverse andere opleiders hun bijdrage leveren aan de VT4, gebaseerd op hun kennis en expertise over bepaalde onderwerpen. 

Meer weten en aanmelden! 
Wil je meer weten? Dan verwijzen we je graag door naar onze downloadpagina, waar je onder andere de VT4 informatiegids vindt. Mocht je vragen hebben, ook dan staan we voor je klaar. Je kunt ons bereiken via e-mail:
Hilma.kwakkenbos@nevobo.nl  en telefoonnummer 06-20497902. 

Ben je er klaar voor? Meld je dan snel aan!