Foto: Rudy Biekart
Foto: Rudy Biekart
  • Publicatie 26-11-2021

Nieuwe maatregelen: geen amateursport na 17.00 uur

Vanaf aanstaande zondag (28 november) mag er van 17.00 uur tot 05.00 uur niet gevolleybald worden in de Topdivisie en lager.

Dit is vanavond bekendgemaakt op de persconferentie van het demissionaire kabinet. De maatregel duurt voorlopig drie weken en geldt voor de hele Nederlandse amateursport. De Eredivisie mag wel doorgaan, hetzij zonder publiek.

Het demissionaire kabinet voert de sluiting van 17.00 uur tot 05.00 uur niet alleen in voor de amateursport, maar ook voor andere sectoren zoals restaurants en cafés, 'niet-essentiële' winkels, bioscopen en theaters, musea, pretparken en sportscholen. De scholen kunnen openblijven.

Doel van de maatregelen is om de snelle toename van de aantallen coronabesmettingen en ziekenhuisopnames af te remmen.

Gevolgen kabinetsbesluit in kaart brengen en verenigingen zo goed mogelijk informeren

“We begrijpen dat er iets moet gebeuren om de cijfers naar beneden te krijgen”, reageert algemeen directeur Guido Davio van de Nevobo. “De breuklijn van 17.00 uur is voor onze verenigingen echter erg lastig omdat het door onze jeugd- en seniorencompetities heen loopt. We gaan nu in kaart brengen wat hiervan de consequenties zijn en begin volgende week onze verenigingen hier zo goed mogelijk over informeren.”

Wat de gevolgen zijn voor de amateurcompetities wordt dus begin volgende week bekendgemaakt.

Nationale beker

Op zaterdag 4 december staat de achtste finale van het nationale bekertoernooi op het programma (driekampen). Hieraan nemen behalve alle Eredivisieteams (Talentteams uitgezonderd), ook teams uit de Topdivisie, 1e divisie en 2e divisie deel. Ook voor deze competitie onderzoekt de Nevobo wat de gevolgen gaan zijn.

Huidige maatregelen in de sport

Om te voldoen aan alle richtlijnen en maatregelen vanuit de overheid heeft de NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden het protocol verantwoord sporten opgesteld. Deze wordt naar aanleiding van de persconferentie zo snel mogelijk geüpdatet, naar verwachting morgenmiddag.

Ga naar het protocol verantwoord sporten

Om antwoord te geven op de meest gestelde vragen met betrekking tot het coronavirus en de sport, is er ook een FAQ opgesteld door NOC*NSF. Ook deze wordt zo snel mogelijk geüpdatet.

Ga naar de FAQ NOC*NSF