Nieuwsafbeelding
 • Publicatie 30-08-2021

Scheidsrechters maken onze sport mogelijk!

De Week van de Scheidsrechter 2021 gaat bijna van start! Van zaterdag 25 september tot en met zondag 3 oktober gaan we deze helden traditiegetrouw vertellen hoe belangrijk ze zijn.

Van zaterdag 25 september tot en met zondag 3 oktober geven we onze scheidsrechters weer de eer die hen toekomt tijdens de jaarlijkse ‘Week van de Scheidsrechter’. Na wederom een lange coronaperiode van veel ‘stilzitten’, staan onze scheidsrechters weer klaar om gewapend met de fluit de wedstrijden van al onze verenigingen mogelijk te maken. Laten we ze samen vertellen hoe belangrijk zij zijn voor onze mooie sport. Helpen jullie mee? 

Onmisbare kracht op de bok 
Zonder scheidsrechter, geen wedstrijd. Iedere keer stappen zij in hun auto, op de fiets, nemen ze de loopwagen of pakken ze de trein, zodat heel volleyballend Nederland kan genieten. En ook al zijn we het niet altijd eens met de beslissingen die zij maken, zij doen het voor ons, zodat wij kunnen genieten van het spelletje. 

Blijk van waardering  
Net als alle andere jaren steunen wij de Week van de Scheidsrechter van harte en helpen we onze verenigingen graag om hun arbiters een mooie blijk van waardering te geven. We roepen alle verenigingen dan ook op om in de actieweek hun scheidsrechter te bedanken en te vertellen hoe blij we met ze zijn. Hoe? Dat mag je helemaal zelf bepalen. Een aantal tips: 

 • Versier de stoel van de scheidsrechter 
 • Trakteer de scheidsrechter na de wedstrijd 
 • Bak een taart voor de scheidsrechter 
 • Neem de scheidsrechter mee uit eten  
 • Rol een rode loper uit richting de bok 
 • Geef een gesigneerd shirt 
 • Versier de entree van de sporthal, speciaal voor de scheids 
 • Schrijf een brief waarin je aangeeft hoe erg de scheids werd gemist 
 • Ontwikkel een neptattoo met #Volleyscheids en draag deze met trots tijdens de wedstrijd 
 • Maak een speciaal lied voor de scheids en zing het in de kantine achteraf 

 Wat je ook doet, zorg ervoor dat de scheids zich tijdens de Week van de Scheids ontzettend bijzonder voelt! 

Promotiepakket Week van de Scheidsrechter 
Als vereniging kun jij je achterban activeren met ons promotiepakket, bestaande uit standaard teksten voor op de website, social mediaberichten, visuals en meer! Kom in actie. Wil je liever zelf je eigen visuals maken helemaal in de stijl van jullie vereniging? Ga dan snel naar Clubdesigns

Promotiepakket Week van de Scheidsrechter

LET OP: Win kaarten WK Dames Volleybal 2022! 
We zijn erg benieuwd op welke ludieke manier iedereen zijn of haar scheidsrechter bedankt! De leukste inzendingen maken kans op kaarten voor het WK Dames Volleybal 2022! Het hele team mag mee, maar ook de scheidsrechter! Uiteraard mag de scheids een introducee meenemen.  

Deel de acties! 
Maak een foto of video van de ludieke actie(s) en deel deze in de Week van de Scheidsrechter op social media met #Scheidsbedankt en #Volleyscheids. Na deze speciale week maken we de winnaars bekend. 
 
Samen maken we er weer een topweek van: heel veel plezier tijdens de Week van de Scheidsrechter 2021!