Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 01-06-2021

Landelijk protocol en FAQ NOC*NSF per 5 juni

Het landelijk protocol verantwoord sporten en de FAQ NOC*NSF zijn geüpdatet naar aanleiding van de persconferentie. Ook volgt er binnenkort de volleybalspecifieke variant hierop.

Tijdens de persconferentie op vrijdag 28 mei werd bekend gemaakt dat er per zaterdag 5 juni weer écht gevolleybald mag worden, zowel binnen als buiten, door jeugd en senioren. Voor jeugd t/m 17 jaar geldt zelfs dat zij per die datum weer in competitieverband mogen spelen. Naar aanleiding van de persconferentie is het protocol en de FAQ NOC*NSF weer aangepast.

Regels in het kort:

  • Volwassenen mogen weer sporten zonder 1,5 meter afstand te houden binnen de lijnen, met maximaal 50 personen in een ruimte; 
  • Vanaf 18 jaar nog geen competitie tegen andere clubs, maar onderlinge wedstrijden tussen teams van dezelfde club zijn wel toegestaan; 
  • Jongeren en kinderen t/m 17 jaar hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten en mogen nu regionaal weer wedstrijden spelen tegen andere clubs uit de regio; 
  • Met uitzondering van de topcompetities zijn alle wedstrijden nog zonder toeschouwers; 
  • Kleedkamers en douches gaan ook open. En ook de sportkantines mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Geüpdatete protocollen en FAQ NOC*NSF
Raadpleeg het landelijke protocol verantwoord sporten hieronder om te voldoen aan alle gestelde richtlijnen. De volleybalspecifieke variant hierop verwachten we aanstaande woensdag te publiceren. Daarbij vind je in de geüpdatete FAQ NOC*NSF antwoorden op de meestgestelde vragen.

Landelijk protocol verantwoord sporten
Om als sportvereniging te voldoen aan alle gestelde richtlijnen is het landelijk protocol verantwoord sporten NOC*NSF geüpdatet. Lees deze goed door.

Raadpleeg landelijk protocol verantwoord sporten (ingaande per 5 juni)

Op Sportprotocol - NOCNSF vind je altijd het meest actuele protocol.

FAQ NOC*NSF
Bij NOC*NSF komen veel vragen binnen, daarom hebben zij een lijst met veelgestelde vragen opgesteld, opgedeeld in meerdere categorieën. Deze FAQ wordt doorlopend gewijzigd.

Raadpleeg FAQ NOC*NSF

Organisatie outdoor volleybal
Om jullie te ondersteunen bij het organiseren van outdoor volleybal is onze pagina Organisatie outdoor volleybal weer geüpdatet! Hier vind je onder andere het protocol verantwoord sporten, de FAQ van NOC*NSF voor alle antwoorden op je vragen, de nodige inspiratie van andere verenigingen, hulpmiddelen voor het organiseren van een training, communicatiemiddelen die je op de accommodatie kunt gebruiken, zoals een ‘Houd afstand-poster’, en meer!

Ga naar Organisatie outdoor volleybal

Organisatie indoor volleybal
Om zaalvolleybal verantwoord en veilig te organiseren kun je gebruikmaken van de pagina Organisatie indoor. Hier vind je meer informatie en hulpmiddelen die jou helpen bij het organiseren van indoor volleybal. Denk hierbij aan het protocol verantwoord sporten, een overzicht met meestgestelde vragen van NOC*NSF en daarbij vind je hier vanaf woensdag de FAQ Indoor volleybal. 

Ga naar Organisatie indoor volleybal