Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 13-04-2021

Nóg geen versoepelingen sport, wel data bekend!

Demissionair premier Rutte en minister van VWS De Jonge maakten vanavond bekend dat er nóg geen versoepelingen mogelijk zijn. Wel presenteerden zij een openingsplan.

Waar eerder leek dat de samenleving steeds meer openging, werd afgelopen weekend al duidelijk dat er per woensdag 21 april helaas nog geen versoepelingen mogelijk zijn. Dit werd vanavond bevestigd door Mark Rutte en Hugo de Jonge. Wel presenteerden zij een plan waarmee het kabinet in zes stappen de samenleving voorzichtig gaat openen.

Openingsplan: wat betekent dit voor de sport?
In het openingsplan wordt ook de sport genoemd, zowel buiten- als binnensport. Vanaf dinsdag 11 mei komt er, mits de situatie het toelaat, een uitbreiding voor de mogelijkheden voor de buitensport. Ook kan er onder voorwaarden weer binnen gesport gaan worden. Vervolgens is het kabinet voornemens de voorwaarden voor zowel binnen- als buitensport te verruimen. Naar verwachting gaat deze versoepeling in per woensdag 26 mei. Daarna hoopt het kabinet per woensdag 16 juni nog meer versoepelingen door te kunnen voeren. Er wordt niet expliciet aangegeven wat deze versoepelingen inhouden.

Stap 5: Wedstrijden en trainingen
De voorlaatste stap houdt vooralsnog in dat er per woensdag 7 juli weer wedstrijden gespeeld mogen worden, binnen en buiten, zowel door volwassenen als kinderen. Vanzelfsprekend mag er dan ook weer getraind worden, zonder de 1,5 meter afstandsregel.

“Het belangrijkste bericht van vanavond is dat er data zijn gegeven waar we naartoe kunnen werken. Voor in de zaal biedt dit misschien gelegenheid om elkaar nog te treffen voor de zomervakantie. Naast het loslaten van de beperkingen, zal dit tegen die tijd op veel plekken echter ook afhankelijk zijn van de zaalbeschikbaarheid.”- Guido Davio, algemeen directeur Nevobo

Het complete openingsplan: Openingsplan - Scenario naar heropening samenleving (laatste versie: 13 april 2021)

Voorbereidingen beachvolleybalseizoen
De voorbereidingen op het beachvolleybalseizoen blijven we voortzetten met het vizier gericht op woensdag 7 juli. We hopen onze leden dan weer te zien bij een van onze beachvolleybalcompetities en/of -toernooien, zoals de Nationale Beach Competitie, het Junior Beach Circuit en het Summer Beach Volleyball Circuit.

Houd jij je leden in beweging?  
Tot het moment er weer ‘gewoon’ gesport mag worden, blijven we ons inzetten en informatie delen om met elkaar buiten te volleyballen in het zand, op het gras of met alternatieve activiteiten in beweging te blijven. Benieuwd wat je kunt doen? We hebben een aantal goede voorbeelden van verenigingen verzameld.

Laat je inspireren!

Huidige maatregelen 
Om te voldoen aan alle richtlijnen vanuit de overheid hebben we een pagina met hulpmiddelen en verwijzingen ingericht. Raadpleeg onze pagina Organisatie outdoor volleybal voor alle hulpmiddelen, zoals het protocol verantwoord sporten, communicatiemiddelen voor op de beachaccommodatie, de FAQ NOC*NSF en meer.

Raadpleeg Organisatie outdoor volleybal

Financiële overheidsregelingen, maak er gebruik van!
Het coronavirus heeft een grote financiële impact, ook op de sport. Ter ondersteuning van de sport zijn er vanuit de overheid diverse financiële regelingen beschikbaar gesteld. Voor nu kun je tot en met 30 april gebruikmaken van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q1-2021 en tot en met 3 mei kun je gebruikmaken van de Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS) Q4-2020. De NOW 5.0 en de TASO Q1-2021 zijn per 17 mei open voor aanvragen!

Lees er alles over en noteer de data in je agenda!