fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 01-04-2021

Fluiten op hoger niveau? De VS4 biedt uitkomst!

Nog even en je kunt de bok weer op. Jij gaat met jouw arendsogen de wedstrijden in goede banen leiden, zodat iedereen met plezier volleybal beleeft. Heb je ambities? Meld je dan aan voor de VS4!

Het lijkt inmiddels een eeuwigheid geleden: het fluiten van wedstrijden. Wij en vele andere scheidsrechters, op ieder niveau, kunnen niet wachten om de bok weer te beklimmen en vele wedstrijden te leiden, zodat iedereen met plezier onze mooie sport beleeft. Heb jij er ook zo’n zin in? En lijkt het je ook gaaf om wedstrijden te fluiten op tweede en eerste divisieniveau? Dan is dit je kans! Vanaf nu kun jij je aanmelden voor de opleiding Volleybal Scheidsrechter niveau 4 (VS4). Lees snel verder. 

Meld je aan voor de opleiding VS4 
Ben jij in het bezit van de code R1, R2 of R3 én heb je de ambities om in de toekomst op hoger niveau te fluiten? Dan is het tijd om je aan te melden voor de opleiding VS4.  

Meld je aan! 

Fluiten op eredivisieniveau binnen handbereik met VS4 
Na het behalen van de opleiding VS4 kun je binnen zeer korte tijd doorgroeien naar een scheidsrechter binnen het topvolleybal! Misschien sta jij straks een wedstrijd te leiden in de Eredivisie volleybal óf wellicht zelfs op internationaal niveau!  

Opzet opleiding VS4 
Bij de VS4-opleiding en de opleiding voor nationale scheidsrechters is er begeleiding op maat. Middels een leercoach, een praktijkbegeleider en scheidsrechterbegeleiders word je geholpen om jouw ambities op hoger niveau te fluiten te realiseren, op een manier die voor jou het beste werkt.  

Duur en kosten VS4 
De opleidingsduur van de VS4, bestaande uit verschillende workshops, intervisiebijeenkomsten, een praktijkdag, bedraagt 10 maanden. Als deelnemer sta je echter voor een jaar ingeschreven, zodat je na die 10 maanden voldoende tijd hebt om je Proeve van Bekwaamheid (PvB), waarin je een wedstrijd moet leiden, af te leggen. Na het behalen van je PvB ontvang je van ons je welverdiende diploma en licentie om wedstrijden op tweede en eerste divisieniveau te leiden! Mooie bijkomstigheid: de kosten, exclusief reiskosten, nemen wij voor onze rekening! 

Bekijk voor meer informatie de informatiefolder VS4

Speciale uitnodiging voor vrouwelijke scheidsrechters! 
Graag doen we een speciaal verzoek aan alle vrouwelijke (potentiële) scheidsrechters: meld je aan en ga net als Hélène Geldof over de wereld en fluit de mooiste wedstrijden! Benieuwd naar hoe zij het fluiten op internationaal topniveau beleeft? Bekijk dan haar vlog en lees haar verhaal.  

Samen met de Europese (CEV) en Wereldvolleybalbond (FIVB) zet de Nevobo zich in om meer vrouwelijke scheidsrechter op hoger niveau op de bok te krijgen.

Realiseer jouw ambities! 
Ben jij er klaar voor? Geef je dan op via het aanmeldingsformulier. Je hebt tot en met dinsdag 20 april de tijd. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de arbitrage coördinator Sandra Scheel-van Kippersluis via sandra.scheel@nevobo.nl of 030-3077721 of stuur een e-mail naar volleybalacedemie@nevobo.nl