Wereldrecord ‘grootste beachvolleybaltoernooi ter wereld’ in Den Haag (2015)
Wereldrecord ‘grootste beachvolleybaltoernooi ter wereld’ in Den Haag (2015)
  • Publicatie 25-02-2021

Verkiezingsdebat sport op 4 maart live te volgen

Bekijk live het verkiezingsdebat ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’ op 4 maart.

Op donderdag 4 maart van 16.00 tot 17.30 uur organiseert Nevobo, samen met NOC*NSF, de andere sportbonden en meer dan 24 partners uit de zorg-, welzijns-, onderwijs-, en sport- en beweegsector een verkiezingsdebat vanuit Nieuwspoort over 'preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen'. Zorg ervoor dat je er online bij bent!

Meld je hier aan!

Tijdens de live uitzending gaan kandidaat-Kamerleden, die meedoen aan de landelijke verkiezingen op 17 maart, hun visie voor de komende vier jaar toe lichten. Welke kandidaat-Kamerlid wil de komende regeerperiode écht werk gaan maken van preventie en een gezonde leefstijl? Wie heeft het allesomvattende plan om Nederland weerbaarder en gezonder te maken?

Guido Davio, Algemeen Directeur Nevobo:

“Het afgelopen jaar heeft nogmaals laten zien hoe belangrijk het is dat sport en bewegen goed vertegenwoordigd zijn in Den Haag. We staan met elkaar voor de opgave om Nederland vitaal en weerbaar te maken en te houden voor de toekomst. Een gezonde leefstijl met goede voeding en voldoende sport en bewegen zijn daarbij essentiële onderdelen van de oplossing. Het is belangrijk dat deze overtuiging ook na de verkiezingen voldoende vertegenwoordigd is in de Tweede Kamer."

Dit gebeurt allemaal onder de bezielende leiding van Martijn de Greve. De kandidaat-Kamerleden krijgen de kans om hun visie op de volgende punten te vertellen: 

  • Wat is de manier voor een krachtig Nederland na de coronacrisis?
  • Hoe wordt de lokale samenwerking op het gebied van gezondheid, preventie en sociale cohesie versterkt?
  • Welke rol hebben de sport- en beweegaanbieders om Nederland gezonder en vitaler te maken?
  • Hoe hoog staat preventie op de agenda en de bijbehorende rol van werkgevers en zorgverzekeraars?

Wie deze kandidaat-Kamerleden zijn? En welke bekende Nederlanders uit de sport-, beweeg-, zorg-, wetenschap-, en welzijnssector deze punten toelichten? Na de aanmelding ontvangen jullie een bevestiging en in aanloop van 4 maart a.s. zullen wij hen aan jullie voorstellen. 

Kortom, het belooft een mooie uitzending te worden waarin de gezondheid van de Nederlander, in de komende vier jaar, centraal zal staan. Je kunt je hieronder aanmelden. Kort voor de uitzending ontvang je de link en de laatste informatie.

Het is juist nu duidelijker dan ooit: sport en bewegen verdienen een centrale plek in ons dagelijks leven”

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF

Meld je hier aan!