www.pixabay.com
www.pixabay.com
  • Publicatie 19-02-2021

TASO-Q4 open voor aanvragen

Per vandaag kunnen sportverenigingen hun aanvraag indienen TASO-Q4. Wat deze regeling inhoudt en hoe je er gebruik van kunt maken, vind je hieronder.

Vanaf vandaag tot en met 5 april 2021 kunnen verenigingen steun aanvragen voor geleden schade in het vierde kwartaal van 2020. Om in aanmerking te komen voor de TASO geldt dat er sprake moet zijn van minimaal 10% financiële schade door corona. De tegemoetkoming is afhankelijk van de financiële schade en is minimaal €1.500 en maximaal €12.500. Het subsidiebudget voor Q4 bedraagt 29 miljoen euro.

Het is niet mogelijk om voor Q4-2020 gebruik te maken van zowel de TASO als van de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). Clubs die de TVL hebben aangevraagd maar waarbij nu blijkt dat de TASO aantrekkelijker is, kunnen de ingediende TVL intrekken en alsnog een TASO-aanvraag indienen.

Er wordt nog gewerkt aan aanvullende regelingen voor de sportsector voor Q1 en Q2 2021. Daarvoor is €75 miljoen vrijgemaakt.

Overige financiële overheidsregelingen
Ook de NOW 4.0 en TVL-Q1 zijn geopend voor aanvragen. Je vindt hier wat deze inhouden en hoe je er gebruik van kunt maken.

Bekijk alle overheidsregelingen