fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 06-10-2020

Evaluatie naleving coronamaatregelen Supercup

Afgelopen weekend heeft in Ede de aftrap plaatsgevonden van het nieuwe Eredivisieseizoen 2020-2021.

In de Van der Knaaphal werden de halve finales en finales van de Supercup gespeeld, met Sliedrecht Sport (dames) en Amysoft Lycurgus (heren) als glorieuze winnaars.

Sinds in maart van dit jaar alle competities, inclusief de Eredivisie, per direct werden stilgelegd vanwege de gevolgen van het coronavirus, werd reikhalzend uitgekeken naar het moment dat er weer op het hoogste nationale niveau gespeeld mocht worden. Om zo veilig mogelijk te kunnen volleyballen, zijn voor zowel de top- als breedtesport maatregelen opgesteld zoals het vermijden van fysiek contact (knuffels) en uitingen als yellen, zingen etc. Tijdens de Supercupwedstrijden in Ede is gebleken dat deze maatregelen nog niet door alle teams worden nageleefd.

De laatste maanden is er veel flexibiliteit en aanpassingsvermogen gevraagd van volleybalverenigingen en sporters. Zowel de verenigingen als de bond spannen zich maximaal in om de veranderende maatregelen zo goed mogelijk te communiceren naar hun leden. De Nevobo ziet dat de implementatie van alle maatregelen en de naleving daarvan op heel veel plekken al goed lukt.

Bij de Supercupwedstrijden in Ede is het afgelopen weekend met name omtrent het yellen en zingen (vanaf de kant) minder goed gegaan. Na afloop van de wedstrijden en tijdens het Eredivisie overleg van maandagavond jl. is het belang van het naleven van de gemaakte afspraken opnieuw besproken. De betrokken verenigingen zijn zich bewust van de voorbeeldfunctie die ze hebben voor de volleybalgemeenschap. Ze hebben aangegeven met dezelfde passie en enthousiasme te blijven spelen, maar te gaan zoeken naar een andere manier om die te uiten. 

De volleybalgemeenschap heeft een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de gestelde maatregelen op te volgen. Dat is niet altijd leuk, maar wel noodzakelijk. In deze fase hebben we allemaal nog de kans om zelf invloed uit te oefenen op een zo veilig mogelijke omgeving om te blijven sporten. Laten we die met elkaar behouden!