stockfoto
stockfoto
  • Publicatie 01-10-2020

Dit mag er wel in de sportkantine

Het kabinet maakte maandag 28 september bekend dat de kantines drie weken dichtgaan. Maar wat betekent dat voor activiteiten die niet onder de horeca vallen?

Binnen een vereniging zijn er vele activiteiten die in een sportkantine plaatsvinden, naast dat de ruimte wordt gebruikt voor de horecafunctie. Te denken valt aan vergaderingen, trainingen en cursussen. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft daarom een lijst bekendgemaakt met daarop activiteiten die wel kunnen plaatsvinden in een sportkantine.

Let op! Alle overige regels ten aanzien van bijeenkomsten gelden wel. Dat betekent dat er niet meer dan dertig mensen bij elkaar mogen zijn en de 1,5-meter-regel gewaarborgd moet kunnen worden.

Denk daarnaast goed na over wat echt nodig is op dit moment. Een vergadering over bijvoorbeeld de langetermijnplanning kan ook uitgesteld worden tot na deze periode van drie weken. Ook is het goed om te beseffen dat een volle kantine wel vragen kan oproepen. Het lijkt dan of de kantine alsnog wordt gebruikt voor de horeca-functie. Ga hier zorgvuldig mee om.

Activiteiten die kunnen plaatsvinden
Hieronder tref je een lijst aan van functies waarvoor de kantine kan worden gebruikt en activiteiten die kunnen plaatsvinden in de sportkantine van jouw accommodatie.

  • Wedstrijdsecretariaat
  • Bestuurskamer
  • Operationeel commissieoverleg
  • Trainingen en cursussen (o.a. voor trainers en scheidsrechters)
  • Verenigingsrechtzaken (Algemene ledenvergadering, etc.)
  • Overdag een uitrustplek voor (top)teams die de eigen lunch gebruiken tussen de trainingen door.

Het uitgangspunt blijft dat er geen supporters en publiek in de kantine mogen en dat er geen drukte ontstaat. Bovenstaande verenigingsactiviteiten moeten doorgang kunnen vinden, zolang de horecagelegenheid gesloten blijft.

Bekijk hier de meest recente updates van de protocollen Indoor Volleybal.