Fotohoogendoorn.nl
Fotohoogendoorn.nl
 • Publicatie 04-09-2020

Nevobo ondersteunt in ontwikkeling trainer & coach

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als trainer en/of coach, voor jezelf en voor je team? Dat komt goed uit! De komende periode brengen wij de kennis en ervaring over vanuit Papendal en het Zuiderpark.

Mogelijk sta je alweer een aantal trainingen vol energie voor de groep en ben je van plan om jouw team beter te maken, zonder daarbij het plezier uit het oog te verliezen. Maar hoe doe je dit op de juiste wijze? Je hebt namelijk te maken met verschillende spelers of speelsters in je team, zowel op mentaal als fysiek vlak. Begeleid jij ieder individu hetzelfde of juist niet? Ben jij je bewust van de verschillende rollen die jij als trainer of coach kunt aannemen? Genoeg vragen om bij stil te staan. 

Beschikbaar stellen van kennis en ervaring
Binnen Papendal, waar de indoor volleybaltop actief is en op het Zuiderparkwaar de beachvolleybaltop actief is, is veel kennis en ervaring aanwezig. Verschillende expertises binnen de Nevobo houden zich continu bezig met vragen zoals bovenstaande. Zij zorgen ervoor dat speelsters, spelers en volleybalteams zo optimaal mogelijk worden begeleid en opgeleid, met plezier.  

Wekelijks gaan wij deze kennis en ervaring door middel van praktische Coachkaarten met jullie delen. Voordeel van deze Coachkaarten is dat je overal en altijd kunt raadplegen, bijvoorbeeld tijdens een training of wedstrijd. Ook publiceren we wekelijks interessante Summer Course-webinars die je kunt terugkijken via onze website. Aan zowel de Coachkaarten als aan de Summer Course-webinars, hebben grote namen binnen en buiten de Nevobo een belangrijke bijdrage geleverd, zoals onze bondscoaches Roberto Piazza, Richard de Kogel, Victor Anfiloff, Arne Hendriks en Arnold van Ree. Ook Erik Scherder en Paul Wylleman komen aan bod!  

Coachkaarten
Coachen en het geven van trainen is een dynamisch vak. Het is als een diamant met vele facetten die beheerst en continu verbeterd moeten worden. Met de Coachkaarten willen we jou als trainer en/of coach inspiratie en handvatten aanreiken om de begeleiding van jouw speelsters, spelers en volleybalteam te optimaliseren.  

De Coachkaarten bestaan uit vijf sets die waarvan er iedere week een nieuwe ter beschikking wordt gesteld, via de Trainersmailing en onze speciaal ingerichte pagina: Coachkaarten. Je krijgt de komende periode toegang tot de volgende Coachkaarten: 

 1. Strength & Conditioning door Arne Hendriks, Talentcoach en Embedded Scientist Sport Nevobo. 

Wil jij blessures voorkomen, prestaties verbeteren en jouw spelers breedmotorisch opleiden? Dan is deze set Coachkaarten een mooi hulpmiddel! 

 1. How to play door Arnold van Ree, Talentcoach en hoofdcoach Oranje U20 Nevobo, voormalig international en assistent-bondscoach dames en heren. 

 2. Steeds beter volleyballen vergt onder andere een sterk technisch fundament. Individueel en als team.

 1. How to teach door Rick van Baar, Sport Scientist Nevobo en Nick Franx, bewegingswetenschapper. 

Wil jij weten wat het verschil is tussen het bewust en onbewust aanleren van volleybalskills? En welke van de twee voordeliger is voor de volleyballer? Dan is de set Coachkaarten: How to teach iets voor jou.

 1. How to coach door Arnold van Ree, Talentcoach en hoofdcoach Oranje U20 Nevobo, voormalig international en assistent-bondscoach dames en heren.

  Als je als coach oplet, komen de vragen vanzelf én veel ook. Er ligt veel kennis op je te wachten in deze set Coachkaarten. Ga ervoor!

 2. How to feed door Janine Reitsema, sportdiëtist bij NOC*NSF TeamNL Performance Nutrition en docent (sport)voeding & beweging aan de Hogeschool van Amsterdam en Anja van Geel, sportdiëtist bij TeamNL Performance Nutrition en schrijfster van het boek Voeding en Sport, een handboek voor trainers, begeleiders en (top)sporters.

Wist je dat door het maken van verkeerde voedingskeuzes er tijdens de training of wedstrijd minder zuurstof naar de spieren kan gaan? Wellicht niet. Deze en nog veel meer tips vind je in de Coachkaarten: How to feed.

Verdieping 
In sommige van deze sets Coachkaarten vind je QR-codes. Door deze te scannen met je telefoon krijg je toegang tot verdiepende informatie.  

De inspiratie om Coachkaarten op te stellen en deze te delen is ontstaan vanuit een idee bij de jeugdopleiding van AZ. 

Webinars Summer Course 
Tijdens de zomer zijn er speciaal voor jou een aantal webinars opgenomen met interessante sprekers, waaronder Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, Richard de Kogel, Victor Anfiloff, Marko Klok en nog veel meer. Deze webinars helpen jou, net als de Coachkaarten, verder als trainer en/of coach in vele facetten. De volgende webinars ga je voorbij zien komen en worden gepubliceerd op de Summer Course-pagina: 

 1. Strength and conditioning door Arne Hendriks, Talentcoach en Embedded Scientist Sport Nevobo. 

Weet jij hoe je op verantwoorde wijze kunt opstarten na de zomer? Deze webinar helpt je op weg!

 1. Het brein in beweging door Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Is het een meerwaarde om andere sporten te doen, of kunnen we beter zoveel mogelijk uren volleyballen om een topspeler of speelster te worden? Tijdens het webinar van Erik Scherder word je meegenomen in de ontwikkelingen van het brein in relatie tot sport en bewegen. 

 1. Internationale ontwikkelingen indoor volleybal door Marko Klok, oud international, assistent-bondscoach Oranje dames en hoofdcoach van LINDAREN Volley Amriswil in Zwitserland en Roberto Piazza, coach bij de Oranje heren en Powervolley Milano. 

Wist je dat volleybalinternationals heel erg allround zijn en wil je ook weten waarom? Marko Klok en Roberto Piazza vertellen je meer tijdens deze webinar! 

 1. Prestatiegedrag door Paul Wylleman, Performance manager bij NOC*NSF en Professor Sport Psychology aan de Vrije Universiteit in Brussel. 

Wist jij dat prestatiegedrag het gedrag is van de sporter dat leidt tot een optimale ontwikkeling en maximale prestaties? En wil je weten hoe je dit traint? Houd dan deze webinar in de gaten van Paul Wylleman  

 1. Internationale ontwikkelingen beachvolleybal door Richard de Kogel, bondscoach Beach Team Nederland dames en Victor Anfiloff, bondscoach Beach Team Nederland heren. 

Tijdens deze webinar krijg je een korte kijk op de ontwikkeling van internationaal beachvolleybal door de ogen van bondscoach Richard de Kogel en Victor Anfiloff. 

Aanmelden trainersmailing 
Wil jij jezelf verder ontwikkelen als trainer en/of coach, voor jezelf en voor je team? Meld je dan gauw aan voor de Trainersmailing en blijf op de hoogte.  

Meld je aan voor de Trainersmailing 

Meerdere webinars volgen 
Naast bovengenoemde webinars volgen er later dit jaar meerdere webinars speciaal voor trainers en coaches die jij kunt terugkijken. Houd daarom goed onze website in de gaten en blijf op de hoogte via onze Trainersmailing.