fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 02-06-2020

Campagne ‘Mag ik straks ook weer meedoen?’

Als gevolg van de coronacrisis komen meer gezinnen in financiële problemen en kunnen de contributie voor de sportclub van hun kind niet meer betalen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Als gevolg van de coronacrisis krijgen meer gezinnen te maken met financiële problemen. Uit onderzoek van het NIBUD blijkt dat nu al 14% van de gezinnen overweegt het lidmaatschap van de sportclub op te zeggen omdat ze de contributie niet meer kunnen betalen. Dat kan uiteraard ook ernstige gevolgen voor de clubs hebben.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft een toolkit voor de sportclubs ontwikkeld om het fonds onder de aandacht van de ouders te brengen. Het fonds betaalt de contributie en de benodigde attributen voor kinderen tot 18 jaar voor gezinnen met te weinig inkomen.

In de toolkit:

  • Tekst voor op de website
  • Tekst voor de nieuwsbrief
  • Folder voor ouders
  • Poster voor in de kleedkamer, kantine
  • Mailtekst over samenwerking met het fonds
  • Een e-mailhandtekening die laat zien dat de club samenwerkt met het fonds

De teksten zijn in Word zodat die naar eigen inzicht aangepast kunnen worden. We hopen dat, dankzij de steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, minder ouders gedwongen zijn het lidmaatschap op te zeggen. Kom in actie!

Download de toolkit hier!