Een groep spelers van de RTC's uit Alkmaar en Almelo (foto's: copyright TopPix)
Een groep spelers van de RTC's uit Alkmaar en Almelo (foto's: copyright TopPix)
  • Publicatie 24-02-2020

Toppers van de toekomst gezocht!

Talentcoaches op zoek naar grootste volleybaltalenten tijdens open dag Regionale Trainingscentra op zondag 5 april

Zijn er binnen jouw club jongens en/of meiden die opvallen door hun goede spel en snelle ontwikkeling? En zie jij hem of haar ooit wel (beach)volleyballen in de Eredivisie of Oranje? Enthousiaste jongens die zijn geboren in 2005, 2006, 2007 of 2008 en meiden uit bouwjaar 2006, 2007, 2008 of 2009 zijn van harte welkom bij de jaarlijkse open dag van de Regionale Trainingscentra (RTC’s) (beach)volleybal!

5 april open dag bij 7 RTC-locaties
Op zondag 5 april gaan de talentcoaches bij de zeven RTC locaties die ons land telt, op zoek naar de toppers van de toekomst; jonge, enthousiaste volleyballers die ambitieus zijn en veel willen trainen om beter te worden. Wie wordt geselecteerd, zal vanaf seizoen 2020-2021 deelnemen aan het talentontwikkelingsprogramma van de bond.

Regionaal Trainingscentrum
Binnen de RTC’s krijgen jongens en meiden van 10-15 jaar twee keer per week drie uur extra training. Deze vinden plaats op woensdag(na)middag en zondagochtend (beachperiode: woensdag en vrijdag (na)middagen). De talentcoaches maken voor iedere deelnemer een individueel, allround, bondgestuurd programma voor indoor én beachvolleybal. Doel van de opleiding is dat enthousiaste volleyballers zich optimaal kunnen ontwikkelen en doorstromen naar de representatieve nationale jeugdteams.

Trainen en competitie bij eigen club
De vereniging is en blijft belangrijk in de structuur van talentontwikkeling. De trainingen bij het RTC zijn dan ook een aanvulling op de trainingen bij de club of een particuliere volleybalschool. Een speler/speelster blijft ook gewoon competitie spelen bij zijn/haar eigen club. De talentcoach van het RTC bewaakt de wekelijkse trainingsbelasting en houdt goed contact met de trainer(s) bij de club.

Dus, hebben jullie de toppers van de toekomst in de gelederen of heb je ze bij een tegenstander zien spelen? En gun je hem of haar ook een kans het beste uit zichzelf te halen? Meld hem of haar dan aan via het digitale inschrijfformulier voor de Nevobo RTC open dagen op zondag 5 april 2020!
Na opgave verloopt de verdere communicatie rechtstreeks via de spelers en hun ouders.

Meer info en herkenningscriteria
 In dit document vind je meer informatie over het RTC.

*NB: Let op! Ouders van meisjes en jongens met de instroomleeftijd van het RTC (meisjes geboortejaren 2008 en 2009, jongens geboortejaren 2007 en 2008) die met een e-mailadres in Sportlink staan vermeld, ontvangen een mail over het bestaan van het RTC en de eventuele mogelijkheid om hun kind aan te melden voor de open dag.