VollinGo verzorgde clinics op het gras en op het zand tijdens de Koningsspelen (foto: VollinGo)
VollinGo verzorgde clinics op het gras en op het zand tijdens de Koningsspelen (foto: VollinGo)
  • Publicatie 18-02-2020

Win jeugdleden met Koningsmatch

Pak die kans en laat honderden kinderen kennismaken met volleybal en jouw club tijdens de Koningsspelen 2020!

De Koningsspelen, dit jaar op vrijdag 17 april, bieden ook jouw club een vorstelijke kans! Meer dan 1,2 miljoen kinderen van ruim 6.000 scholen doen jaarlijks mee aan de sportieve activiteiten die op al die schoolpleinen georganiseerd worden. De helft van die scholen wenst een sportieve invulling van hun Koningsspelen. Een ideaal moment om de kinderen in jouw gemeente kennis te laten maken met volleybal en meteen de banden met de scho(o)l(en) aan te halen!

Koningsmatch
Het online platform Koningsmatch brengt de vraag van scholen en het aanbod van sportclubs samen. Inmiddels hebben zich al duizenden scholen ingeschreven, die op zoek zijn naar de invulling van hun Koningsspelen. Grote kans dat ook de scho(o)l(en) in jouw gemeente meedoen, dus wacht niet langer en meld jouw vereniging aan! Verzorg een (beach)volleybalactiviteit op één of meer schoolpleinen in jouw buurt en geef Koningsmatch een vervolg door de kids een paar (gratis) proeftrainingen aan te bieden. Het zou je zomaar nieuwe jeugdleden kunnen opleveren, zoals vorig jaar bij VollinGo uit Gouda.

Nieuwe jeugdleden voor VollinGo
Volleybalvereniging VollinGo uit Gouda maakte de afgelopen twee jaar succesvolle Koningsmatches. “Het was zo leuk”, blikte Ester van Eerde-Caljouw, die zich binnen de club bezig hield met jeugdzaken en beachvolleybal, vorig jaar terug. “En het heeft ons als vereniging ook wat opgeleverd; meerdere kinderen kwamen na onze clinics op gras en op zand een paar keer gratis meetrainen. Een aantal van hen mochten we daarna als lid verwelkomen, hoe mooi is dat?” Lees hier hoe VollinGo haar Koningsmatch én het vervolg daarop vorm gaf.

Wij willen een Koningsmatch!
Overtuigd van de kansen die de Koningsmatch ook jouw club biedt? Meld je als volgt aan:

  • Geef via deze link aan dat je graag een school wilt helpen bij de organisatie van de Koningsspelen;
  • Basisscholen kunnen vervolgens op hun persoonlijke pagina eenvoudig zien dat ook jullie meedoen en je benaderen;
  • Met één klik kun jij - als club - ook zelf contact zoeken met de basisschool;
  • Bedenk (en organiseer) vervolgens zelf je aanbod, of doe dit in overleg met school. Denk daarbij niet alleen aan Cool Moves Volley, ook Smashball en beachvolleybal zijn goede opties voor een clinic.

Wat wint jouw club met Koningsmatch?

  • Een laagdrempelige, informele gelegenheid om kinderen volleyballend in beweging te brengen en/of om jonge kinderen te enthousiasmeren voor volleybal.
  • De mogelijkheid om een structurele relatie op te bouwen met basisscho(o)l(en) in jouw gemeente.
  • Een goede manier om jouw gemeente te laten zien dat jouw club ook maatschappelijk haar steentje bijdraagt.

Redenen te over dus om met volleybal mee te doen aan de Koningsspelen 2020. Wij wensen je vast een vorstelijke volleybaldag!