Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 24-10-2019

Flexibel beachen bij Beach Club Rotterdam

NOC*NSF, Sportbonden en gemeente Rotterdam lanceren multi-sportplatform SportOn in de havenstad

SportOn is gelanceerd! SportOn is hét online sportplatform waar flexibel, divers en laagdrempelig sportaanbod bij verenigingen in Rotterdam kan worden geboekt. Het platform is een uitkomst voor de multisporter, die graag verschillende sporten op een flexibele manier wil beoefenen. Ook Beach Club Rotterdam, dat beachvolleybal en beachtennis serveert, maakt deel uit van de pilot van het platform.

Prachtige kans
Beach Club Rotterdam, de beachvolleybalvereniging opgericht door onder andere een aantal voormalige beach internationals, hoefde niet lang na te denken toen de club voor het platform werd benaderd. “Een prachtige kans om nieuwe doelgroepen te bereiken, en zo ons bereik te vergroten en extra inkomsten te genereren”, licht Martijn Kroonen het besluit om aan te haken bij SportOn toe. “Het verloop binnen verenigingen wordt nu eenmaal steeds groter, de roep om flexibiliteit in aanbod harder. SportOn.nl is voor ons een manier om ook sporters die graag flexibel sporten, naar onze vereniging te krijgen. Dat je via SportOn ook eenmalig kunt komen trainen, maakt het een stuk laagdrempeliger.”

Warm welkom, passende training
Wie wil sporten, kan zich op SportOn.nl inschrijven voor een activiteit. De club krijgt een bevestiging en weet dus wie wanneer bij een training aansluit. “Heel handig is dat we binnen het systeem ook trainers kunnen toevoegen, die vervolgens automatisch bericht krijgen van de aanmeldingen. Zo weten onze trainers ook wie er op hen staan te wachten, zorgen ze voor een warm welkom en kunnen ze hun training aanpassen op de groep.”

Beach Club Rotterdam biedt voornamelijk al bestaande trainingen aan. “We hadden al aanbod voor ieder niveau, dus dat matcht prima. Om te voorkomen dat groepen te groot worden, kun je binnen het systeem een maximum aantal plekken beschikbaar stellen.” Betalen doen deelnemers per training via de app.

Behoefte aan flexibel sporten bij vereniging
Kroonen vindt het wel jammer dat ze niet de hele pilotperiode mee kunnen draaien: “Die is grotendeels in de winter en omdat wij een buitenlocatie hebben, zitten we voor een groot deel in onze winterstop. Toch verwacht ik veel van SportOn; als ik naar mijn eigen vrienden- en familiekring kijk, is er echt veel behoefte aan flexibel sporten bij een vereniging. Ik verwacht dus dat dat voor veel Rotterdammers ook zal gelden. Het blijft uiteraard spannend of de wensen van de sporters aansluiten bij ons aanbod. We zullen de nieuwkomers in ieder geval ook met open armen ontvangen.”

Flexibel aanbod is voor Beach Club Rotterdam overigens niet helemaal nieuw. “Als club werken wij met verschillende blokken van zes tot acht trainingen, maar boek je een training bij ons via SportOn, dan kun je ook één keer komen trainen. Zelf een veld huren kon al, en dat kan straks ook via Sporton. Wie bij ons komt beachen is dus niet verplicht om zich direct een heel jaar vast te leggen. Al kan en mag dat wel natuurlijk”, besluit Kroonen met een grote glimlach.

SportOn.nl
Voor deze pilot werken NOC*NSF, 20 sportbonden, 35 sportverenigingen, Rotterdam Sportsupport en Sportbedrijf Rotterdam samen. Naast Beach Club Rotterdam doet ook Fusion mee aan de pilot. Andere Rotterdamse volleybalclubs die interesse hebben ook bij SportOn aan te sluiten, kunnen contact opnemen met Margreet Wigmans via margreet.wigmans@nevobo.nl of bel 06 46096728.