Niels Meijer en Guido Davio openen nieuw mobiel zitvolleybalveld
Niels Meijer en Guido Davio openen nieuw mobiel zitvolleybalveld
  • Publicatie 19-09-2019
  • Christian van Kruijl

Breng jeugd vooruit door beweging!

Johan Cruyff Foundation en de Nevobo werken aan een gezamenlijke missie: een streven om elk kind te laten genieten van sport.

Kinderen hebben in toenemende mate een ongezonde leefstijl. Juist door sport en spel worden ze fitter, leren ze beter met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf. Sinds 2013 hebben de Johan Cruyff Foundation en de Nevobo een gezamenlijke missie: een streven om elk kind te laten genieten van sport. Uit deze gezamenlijke missie is eerder het actieplan ‘Zitvolleybal vol ambitie’ opgezet. Door middel van clinics op bijvoorbeeld revalidatiecentra en scholen wordt met dit programma de instroom van zitvolleyballende jeugd gestimuleerd.

Opening nieuw zitvolleybalveld tijdens de Open Dag van de Johan Cruyff Foundation
Afgelopen woensdag is tijdens de jaarlijkse Open Dag van de Johan Cruyff Foundation een vernieuwde versie van het mobiele zitvolleybalveld in gebruik genomen. Hiermee wordt een mooie bijdrage geleverd aan het eerder opgezette actieplan ‘Zitvolleybal vol ambitie’.

Tijdens het WK Zitvolleybal van 2018 is het allereerste mobiele zitvolleybalveld van Nederland in gebruik genomen. Nu is er een vernieuwde én duurzamere variant tijdens de Open Dag gepresenteerd die mogelijk is gemaakt door de Johan Cruyff Foundation. De opening vond plaats door middel van een onderlinge battle tussen de aanwezige kinderen onder begeleiding van Guido Davio, directeur Nevobo, en Niels Meijer, directeur van de Johan Cruyff Foundation.

Wil je ook gebruikmaken van het mobiele zitvolleybalveld?
Het nieuwe mobiele zitvolleybalveld wordt vanaf nu ingezet door het hele land om de paralympische tak van volleybal toegankelijker te maken én om te laten zien wat de sport inhoudt. Zitvolleybal kan op deze manier in elke binnen- of buitenruimte zichtbaar gemaakt worden. Verenigingen, scholen, gemeenten, revalidatiecentra e.d. kunnen ook gebruikmaken van het mobiel zitvolleybalveld. Voor meer informatie kun je mailen naar Hans Mater.

‘Cruyff coaches’
Voorafgaand aan de Open Dag hebben 24 ‘Cruyff coaches’ tijdens een scholingsochtend clinics gevolgd waar volleybal onderdeel van uitmaakte. De coaches kregen handvatten aangereikt waarmee ze volleybal op een laagdrempelige manier kunnen aanbieden op zogenoemde ‘CruyffCourts’. Een ‘CruyffCourt’ is een ontmoetingsplek voor kinderen waar ze o.a. op een veilige manier hun talent kunnen ontdekken. Lees hier meer over de ‘CruyffCourts’.