De pas 18-jarige Jip Moeijes werd R2-scheidsrehter van het seizoen in regio West (foto: Tjerk Laan)
De pas 18-jarige Jip Moeijes werd R2-scheidsrehter van het seizoen in regio West (foto: Tjerk Laan)
  • Publicatie 13-05-2019

Fung en Moeijes scheidsrechters van het seizoen

Getalenteerde scheidsrechters blijven ambitieus en gaan door in het scheidsrechtervak

Tijdens de bekerfinales van regio West, zaterdag 11 mei in Maarssen, werden ook twee individuele prijzen uitgereikt. R1-scheidsrechter Kevin Fung en R2-arbiter Jip Moeijes werden in hun categorie gehuldigd als scheidsrechter van het seizoen. Opvallend daarbij is dat Moeijes pas 18 lentes telt.

Jip Moeijes haalde in november 2018 zijn VS3 diploma, waarmee hij zichzelf kwalificeerde voor de Promotieklasse. Iedere week fluit het jonge arbitragetalent trouw zijn wedstrijden, zowel als regio- en verenigingsscheidsrechter, bij Relay en V.V.A. Na een aantal wedstrijden in de 3e Divisie gefloten te hebben, promoveert Moeijes komend seizoen naar R1 scheidsrechter. “Jip is altijd bereid om extra te fluiten op jeugdtoernooien en zijn manier van fluiten wordt door de teams erg gewaardeerd. Zaterdag floot Jip de A-jeugd bekerfinale tussen Huizen en Inter Rijswijk; ook dat deed hij weer uitstekend. Het maakte het extra leuk om hem na de wedstrijd zijn prijs uit te reiken”, vertelt Léon Sosef, medewerker Wedstrijdwezen van de regio.

Kevin Fung werd uitgeroepen tot scheidsrechter van het seizoen in de R1-groep. Na afloop van de gefloten bekerfinale tussen de mannen van VTC-Woerden en RVV mocht ook Fung zijn prijs in ontvangst nemen. “Kevin fluit wekelijks en is dus veel inzetbaar geweest dit seizoen als regioscheidsrechter. De teamtevredenheidsformulieren van zijn gefloten wedstrijden in de 3e divisie en promotieklasse zien er bovendien goed uit. Kevin heeft al wat ervaring opgedaan in de 2e divisie en gaat komend seizoen de nationale VS4-opleiding volgen: hij is dus nog altijd ambitieus.”

Vanaf deze plaats nogmaals onze felicitaties richting Jip en Kevin. Veel succes in jullie verdere arbitraire loopbaan!