Fotografie: TopPix Fotografie
Fotografie: TopPix Fotografie
  • Publicatie 19-02-2019

Nevobo open talentdagen

Ben jij de nieuwe Nimir Abdelaziz, Lonneke Slöetjes, Alexander Brouwer of Madelein Meppelink en wil jij ook ooit in de Eredivisie of in Oranje (beach)volleyballen? Meld je dan nu aan!

Voor het seizoen 2019-2020 zijn we op zoek naar de toppers van de toekomst; jonge, talentvolle volleyballers die ambitieus zijn en veel willen trainen om beter te worden. Herken jij jezelf hierin, dan maak je kans om te worden geselecteerd voor één van de Regionale Trainingscentra (RTC's).

Jouw vereniging of jouw ouders kunnen je aanmelden voor de Nevobo open talentdagen op zondag 7 april en/of vrijdag 28 juni 2019 via het digitale inschrijfformulier.

Nederland kent zes RTC’s waar ambitieuze en talentvolle jongens en meisjes van 10 t/m 15 jaar twee keer per week drie uur extra volleybalopleiding krijgen. De talentcoach van het RTC maakt een individueel allround, bondgestuurd trainingsprogramma voor zaal- en beachvolleybal. 

De trainingen bij het RTC zijn een aanvulling op de trainingen van een club of een particuliere volleybalschool. Ook blijft een speler/speelster competitie spelen bij zijn/haar club. De talentcoach van het RTC bewaakt de wekelijkse trainingsbelasting en houdt goed contact met je andere trainer(s). Doel van de opleiding is dat de talentvolle volleyballers van het programma zich optimaal kunnen ontwikkelen en doorstromen naar de representatieve nationale jeugdteams.

Leeftijden seizoen 2019-2020:
MeisjesU13 geboortejaar 2007 en 2008, MU15 geboortejaar 2005 en 2006
JongensU14 geboortejaar 2006 en 2007, JU16 geboortejaar 2004 en 2005

*Volgend seizoen 2020-2021 schuiven de leeftijden één geboortejaar op.

Voor de ouders:
In dit Informatiepakket vind je meer informatie over het RTC en de herkenningscriteria om inzicht te krijgen of je pupil, dochter of zoon een potentieel talentvolle volleyballer is.