Foto Tjerk Laan. Scheidsrechter André Leeuwis
Foto Tjerk Laan. Scheidsrechter André Leeuwis
 • Publicatie 14-09-2018
 • Matthijs Schoenmaker

Zonder scheids, geen wedstrijd

Tijd om ze in het zonnetje te zetten!

In de week van 6 t/m zondag 14 oktober is het weer zover: de jaarlijkse actieweek ter ere van onze scheidsrechters! Vanaf zaterdag 6 oktober zet heel sportend Nederland haar scheidsrechters voor één week  in het zonnetje, om ze te laten weten dat ze zeer gewaardeerd worden. Hoe meer clubs en teams er meedoen, hoe beter!

De Week van de Scheidsrechter is dit jaar van zaterdag 6 t/m zondag 14 oktober en werd een paar jaar geleden in het leven geroepen in het kader van een Veilig Sportklimaat. Wij als volleybalbond steunen dit initiatief natuurlijk van harte en helpen onze verenigingen daarom graag een handje! 


We roepen alle leden/teams van de verenigingen op om op hun eigen manier de scheidsrechter te bedanken.

 • Versier de stoel van je scheidsrechter
  Maak samen met hem of haar een ludieke foto en post deze met bedankje op social media
 • Overhandig een (lokale) lekkernij met bedankkaartje aan je scheids
 • Breng je scheids een korte serenade na je wedstrijd
 • Trakteer je scheids met je tegenstander op een drankje na je wedstrijd
 • Verras de scheids bij aankomst in de hal met een cadeautje of traktatie
 • Yell een keer iets voor de scheids
  .. of verzin zelf een leuke actie!

Alle verenigingen hebben een mail ontvangen met een toolkit om via de eigen kanalen aandacht te besteden aan de Week van de Scheidsrechter. Naast de tools worden er ook kaartjes verspreid die bij de wedstrijdformulieren gelegd kunnen worden, waarmee de teams de scheidsrechters kunnen bedanken. Deze worden naar alle verenigingen per post verstuurd, je hoeft je er niet voor aan te melden.

Natuurlijk zijn we erg benieuwd op welke ludieke manier jullie je scheidsrechter bedanken, we roepen jullie op om jullie acties te delen op social media met de #scheidsbedankt en #volleyscheids. Wij delen dan op onze beurt jouw berichten weer en zetten zo jouw club en scheidsrechters in de schijnwerpers voor een nog groter publiek!

Samen maken we er weer een topweek van: heel veel plezier tijdens de Week van de Scheidsrechter 2018!