Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 19-06-2018

Topcoach Jamie Morrison geeft workshop in Den Haag

Jamie Morrison geeft op zaterdag 21 juli een workshop voor trainers

Na zijn inspirerende verhaal op het Volleybalcongres op zaterdag 9 juni in Arnhem, zet Jamie direct zijn ambitie om in actie. Centraal in zijn verhaal stond ‘the spark’, waarmee de bondscoach doelde op de passie en energie die nodig is het volleybal in Nederland verder te brengen. Te beginnen bij de onmisbare rol van de clubs en hun trainers. Jamie geeft op zaterdag 21 juli, tijdens het finale weekend van Volley 2018, een workshop op de Sportcampus Zuiderpark. Naast hem bieden ook andere volleybalcoaches inspirerende workshops aan op deze dag. Alle workshops worden gecombineerd met een wedstrijdbezoek. Hieronder een overzicht met de inhoud van de workshops op zaterdag 21 juli in Den Haag.


TrainerThemaDatumTijd
Jamie Morrison
Hoofdcoach Nederlands Dames Volleybalteam
Teamcoaching & nieuwste volleybal technieken21 juli10.00-13.00 uur
Erik Nijland
Talentcoach Beachvolleybal Team Nederland
Beach techniek21 juli10.00-13.00 uur
Rogier van Meggelen
Eigenaar SHJV en SAJV
Training geven aan jongens21 juli15.00-17.30 uur
Erik Nijland
Talentcoach Beachvolleybal Team Nederland
Beach tactiek en strategie21 juli15.00-17.30 uur


Jamie Morrison – Team coaching & nieuwste volleybal technieken
In deze drie uur durende workshop vertelt de bondscoach van het Nederlands Dames Volleybalteam over twee onderwerpen: coachen op teambuilding en nieuwste volleybal technieken. Deze workshop wordt ingestoken op trainers niveau 4/5, andere trainers zijn welkom.

Passie, team bonding en elkaar coachen; het Nederlands Dames Volleybalteam staat bekend om hun enthousiasme en plezier in het veld. Wat is de invloed van de coach op deze teamspirit? Hoe hou je spelers gemotiveerd en gepassioneerd voor het spel en de weg naar succes? Jamie neemt je mee in zijn aanpak hierover.

Op de hoogte blijven van de nieuwste volleybal technieken is belangrijk. Maar wat zijn dan de nieuwste, internationale, volleybal technieken? Welke gebruikt Jamie in zijn team en  hoe zet je deze technieken in  bij teams op andere niveaus. Jamie laat het met behulp van een trainingsteam zien.

Praktische info:
Tijd:                      10.00-13.00 uur
Aantal:                 50 trainers kunnen deelnemen aan deze workshop. Dus wees er snel bij!
Kosten:                €35 euro
Licentiepunten: 3 voor alle trainersniveaus
Inhoud:

Erik Nijland (Talent coach Beachvolleybal Team Nederland) - Beach Techniek
Beach volleybal en zaal volleybal lijken wel op elkaar, maar toch zijn er duidelijke technische verschillen. De grootste verschillen zitten in de ondergrond, het aantal spelers in het veld en de invloed van weersomstandigheden. Deze zorgen ervoor dat er andere technieken komen kijken bij het beachvolleybal. Erik Nijland neemt je in deze clinic mee in deze beach-specifieke technieken.

Praktische info:
Tijd:                       10.00-13.00 uur
Aantal:                 Maximaal 30 trainers kunnen deelnemen aan deze workshop.
Kosten:                €20
Licentiepunten: 3 voor de VT2 en VT3 trainer

Rogier van Meggelen – Training geven aan jongens
Volleybal is een dynamische sport, zeker trainers zijn zich daarvan bewust. Misschien is het daarom zo frustrerend voor een trainer om te zien dat zijn sporters tijdens de oefening te weinig bewegen. Maar is er een andere manier om toch de gestelde doelen en voorgenomen accenten te trainen? Naast de standaard oefeningen waar maar een enkeling aan het bewegen is of nog erger; we toch uitkomen op een rijtje wachtende spelers? Zeker als je jongens training geeft is beweging dé succes factor. Rogier van Meggelen neemt de trainers mee in de wereld van dynamische oefeningen.

Praktische info:
Tijd:                       15.00-17.30 uur
Aantal:                 Maximaal 30 trainers kunnen deelnemen aan deze workshop.
Kosten:                €20
Licentiepunten: 3 voor VT2 en VT3 trainers

Erik Nijland (Talent coach Beachvollebal Team Nederland) - Beach tactiek en strategie
Beach volleybal is een strategisch spel, het veld is 8 bij 8 en je moet met z’n tweeën het veld zien te verdedigen. Hoe doe je dat? Welke tactieken zijn hiervoor te bedenken? Hoe ga je om met de wind? Welke scoringsmogelijkheden kan ik creëren voor mezelf? Het spel wordt gespeeld zonder coach en dus moeten de spelers een aantal strategische beslissingen kunnen nemen tijdens het spel. Erik Nijland legt de geheimen van beachvolleybal bloot in deze clinic. 

Praktische info:
Tijd:                       15.00-17.30 uur
Aantal:                 Maximaal 30 trainers kunnen deelnemen aan deze workshop.
Kosten:                €20
Licentiepunten: 3 voor VT2 en VT3 trainers
Inhoud:                De inhoud wordt ingestoken op VT4/5 niveau, echter is iedereen welkom

Inschrijven en betalen
Aanmelden voor één of twee workshops kan via het inschrijfformulier, klik hier. Aanmelden tot 6 juli 2018! Je aanmelding is pas definitief als er ook is betaald.

Voor vragen over de workshops of deze dag kun je terecht bij Ine Klosters, Ine.klosters@passonchances.nl.