Foto: Ronald Hoogendoorn, NOJK 2017
Foto: Ronald Hoogendoorn, NOJK 2017
  • Publicatie 08-01-2018

Subsidie beginnerscursus ook in 2018

Help nieuwe trainers en TC-leden goed op weg

Vanuit het Sportstimuleringsfonds 2018 heeft de Bondsraad onlangs besloten dat er ook in 2018 subsidie beschikbaar is voor beginnerscursussen. Een beginnerscursus is een cursus voor ouders en trainers die wel meer willen weten over hoe je training geeft, maar is geen officiële trainersopleiding. Je sluit deze cursus dan ook niet af met een diploma of een officiële licentie, maar ontvangt na afloop een certificaat dat wordt geregistreerd in Sportlink.

Welke cursussen komen in aanmerking?
De beginnerscursus TC.pdf beginnerscursus volwassen sporters en de beginnerscursus training geven/coachen. Alleen beginnerscursussen zoals hierboven genoemd en gegeven door een erkende ondernemer van de volleybalacademie komen in aanmerking.

Hoeveel subsidie is er beschikbaar?
Er is voor 100 deelnemers per regio maximaal €50* per deelnemer beschikbaar.

*maximaal wat een deelnemer/vereniging in totaal per deelnemer heeft betaald. Factuur en betalingsafspraken moeten worden bijgevoegd in het teruggave formulier.

Let op!
 - Zonder volledige en juiste informatie wordt het formulier niet verwerkt. De formulieren worden 1x per maand verwerkt. Het kan dus even duren voordat het uitbetaald is.
 - Een deelnemer kan maximaal 1x voor subsidie in aanmerking komen. Dus of beginnerscursus X of beginnerscursus Y.

Hoe regel ik dit?
Meld je aan bij één van de twee erkende ondernemers in jouw regio voor de beginnerscursus van je keuze. De ondernemer laat je weten of jij bij de eerste 100 deelnemers per regio zit en dus voor subsidie in aanmerking komt*. Via de ondernemer ontvang je een linkje waarbij je het geld bij de Nevobo kunt terug vragen. Let op, je betaalt dus eerst de factuur aan de ondernemer en kan pas na de 2e bijeenkomst het geld terug vragen via de Nevobo.

 *de betaaldatum van de factuur van de ondernemer wordt gebruikt om te bepalen of je bij de eerste 100 deelnemer zit.

Wie komen er in aanmerking?
Iedere deelnemer (Nevobo lidmaatschap verplicht) die in 2018 tussen 1-1-2018 en 10-12-2018 een beginnerscursus volledig heeft gevolgd (beide bijeenkomsten). De betalende partij moet dit uiterlijk 15-12-2018 hebben teruggevraagd. Anders vervalt de aanspraak op de subsidie.

Elk lid komt maximaal 1 keer in aanmerking voor deze subsidie. Waarbij maximaal 14 deelnemers van deze vereniging in 2018 subsidie kunnen krijgen.

Aanvragen via:

Regio Noord
Sol Sports & Events
www.trainerscursussen.nl
TrainerLeert
www.trainerleert.nl
Regio Oost
RW Volley
www.scope-volleybal.nl
Go Active Sports
www.goactivesports.nl
Regio Zuid
AbilityQuest
www.abilityquest.nl/sport
Studio Dubio
www.studiodubio.nl
Regio West
Scherp Volleybal
www.scherp-volleybal.nl
Ine Klosters - Pass on Chances
www.passonchances.nl


Meer informatie?
Heb je nog meer vragen over de Stimuleringsbijdrage beginnerscursus 2018? Mail dan naar volleybalacademie@nevobo.nl