Volley Tilburg pioniert met No Jump Volleybal
Ledenwerving en -behoud

Volley Tilburg pioniert met No Jump Volleybal

Gepubliceerd op 31 oktober 2019

Eerste toernooi nieuwe volleybalvariant voor senioren 29 december in Tilburg

De roep om alternatieve sportvormen voor senioren wordt steeds luider. In navolging op Walking Football, Walking Hockey en Walking Korfbal bedacht Herman van der Aa van Volley Tilburg een volleybalvariant voor senioren: No Jump Volleybal. “Behalve zitvolleybal hadden wij nog geen alternatieve vorm voor die doelgroep. Vaak zie je dat senioren uitvallen door blessures aan enkel, knie, heup of rug en omdat je bij No Jump Volleybal niet springt, is het een stuk minder belastend voor je lijf.”

Belangstelling andere clubs

Van der Aa testte het concept al met spelers van zijn club en verwacht dat er zeker potentie is voor deze vorm. Dat merkte ook Volley Tilburg-voorzitter Joep van Iersel tijdens het Volleybalcafé in Midden-Brabant, waar hij No Jump Volleybal voor het voetlicht bracht. “De aanwezige verenigingen waren direct enthousiast. Bij ons is er tot nu toe vooral interesse vanuit de recreanten, maar het is ook een ideale trainingsvorm om je smashtechniek te perfectioneren; de focus ligt immers volledig op je bovenlichaam,” licht Van der Aa toe.

1e No Jump Volleybaltoernooi in Tilburg

Ook de Nevobo ziet potentie in de variant voor senioren. Daarom support de bond het eerste No Jump Volleybaltoernooi van Volley Tilburg op zondag 29 december in het T-kwadraat in Tilburg (10.00 – 17.00 uur). Wie mee wil doen, kan spelen in de categorie heren, dames of mix, op alle niveaus. Ook een No Jump Volleybal demonstratiewedstrijd van het eerste herenteam van Volley Tilburg maakt deel uit van de toernooidag. Meedoen en uitproberen? Lees meer en geef je voor 1 december op door hier te klikken. Via deze link kun je ook een filmpje zien om een impressie van No Jump Volleybal te krijgen.

Basisregels

Voor wie No Jump Volleybal alvast wil proberen of oefenen voor het toernooi, hierbij de belangrijkste basisregels:

  • Ervaren volleyballers spelen op een veld van 9x9 meter, onervaren op een veld van 7x9 meter;
  • Bij dames is de nethoogte 2.10, bij heren 2.20 meter. Mixteams spelen met een nethoogte van 2.15 meter;
  • Springen is verboden; bij het spelen van de bal moeten spelers met beide voeten op de grond staan;
  • Je mag de bal niet met je voet(en) spelen.

Speel eind dit jaar mee en ontdek of No Jump Volleybal ook iets is voor jouw club!