Sociale veiligheid; maak er werk van!

Sociale veiligheid; maak er werk van!

Gepubliceerd op 1 januari 2020

Ga vandaag nog aan de slag met sociale veiligheid voor iedereen binnen jouw vereniging en daarbuiten.

Vertrouwenscontactpersoon Nevobo

Binnen de Nevobo is Janine Pleizier vertrouwenscontactpersoon. Wanneer er een melding of vraag binnenkomt adviseert en helpt zij die persoon welke stappen genomen kunnen worden. Janine ondersteunt ook de bestuurders van een betrokken vereniging om zo goed mogelijk om te gaan met de situatie. Bestuurders verwachten meestal niet dat ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag. Op het moment dat een vereniging te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag is het eigenlijk al te laat. Janine roept dan ook iedere vereniging op nu werk te maken van een sociaal veilige omgeving.

Maak er vandaag nog werk van met het 5-stappenplan van het NOC*NSF

‘Een sociaal veilige omgeving is zo belangrijk en de impact is zo groot als het misgaat. Pak je verantwoordelijkheid en maak hier werk van! Samen met NOC*NSF hebben we een eenvoudig 5-stappenplan ontwikkeld. Dit helpt om incidenten op terrein van grensoverschrijdend gedrag en integriteit binnen jouw vereniging te voorkomen. Wacht niet tot volgend seizoen, maar begin met een 1e stap’.

Maak gebruik van een gratis expert van Centrum Veilige Sport

Verenigingen kunnen gratis een expert van het Centrum Veilige Sport van NOC*NSF inhuren om samen preventief beleid te formuleren en te communiceren op het gebied van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Zo vergroot je de sociale veiligheid bij je vereniging, beperk je de kans op grensoverschrijdend gedrag en weet je adequaat te handelen bij incidenten.

Heb je nog vragen of wil een expert inschakelen?

Wil je een expert inschakelen of heb je een vraag hierover? Stuur dan een e-mail naar vog@nocnsf.nl of bel Astrid Cevaal van NOC*NSF op 06-83130662.