Organiseer een ouder-kind toernooi!

Organiseer een ouder-kind toernooi!

Gepubliceerd op 26 oktober 2023

Ben je op zoek naar een geweldige activiteit voor de jeugdleden van je vereniging? Organiseer dan een ouder-kind toernooi! Dit is niet alleen een leuk evenement voor de kinderen en hun ouders, maar ook waardevol voor de club.

Bij een ouder-kind toernooi staat het plezier altijd op de eerste plaats. Het is een gelegenheid voor ouders en kinderen om samen te genieten van de sport, zonder de druk van competitie. Het bevordert de spelregelkennis bij ouders en versterkt de band met de club. Sommige ouders raken zelfs zo enthousiast dat ze besluiten om zelf (weer) te gaan spelen.

Volleybalvereniging Irene organiseerde afgelopen weekend een succesvol ouder-kind toernooi. ‘Het was echt superleuk! Omdat we zonder stand speelden kon je gewoon lekker volleyballen zonder dat je hoefde na te denken over de stand en of je ging winnen’, aldus een jeugdlid van de vereniging.

Enkele handig tips voor het organiseren van een ouder-kind toernooi:

  • Inschrijving per duo: Laat deelnemers zich inschrijven per duo, waarbij elk duo bestaat uit een kind en een volwassene. Dit kan een ouder zijn, maar ook een grootouder, buurman, buurvrouw, broer, zus of zelfs de oppas.
  • Speel 4 tegen 4 volgens de CMV spelregels: Duo's spelen altijd samen en vormen elke wedstrijd een team met een ander duo. Je kunt de CMV-spelregels en de spelregelkaart hier downloaden.
  • Creëer een speelveld met een spelcircuit: Zorg voor een veelzijdig speelveld met verschillende activiteiten en spelletjes tijdens de pauzes. Dit houdt niet alleen de deelnemers bezig, maar biedt ook vermaak voor de broertjes en zusjes die niet meespelen.
  • Focus op plezier: Stimuleer iedereen om samen te spelen, te genieten en bovenal veel plezier te beleven. Het bijhouden van scores is optioneel en er is geen officiële eindstand, zodat de nadruk ligt op plezier hebben.