Campagne ‘Kies een club’ van Jeugdfonds Sport & Cultuur

Campagne ‘Kies een club’ van Jeugdfonds Sport & Cultuur

Gepubliceerd op 19 september 2023

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft ook dit jaar weer de campagne ‘Kies een club’ gelanceerd om zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans te geven lid te worden van een sport- of cultuurclub. Ook als daar thuis geen geld voor is.

Een recente raming van het CPB laat zien dat in 2024 gemiddeld 5,7 procent van de bevolking in armoede leeft en daardoor vaak moeite heeft om de sport- of cultuurclub van hun kinderen te betalen. Op dit moment kunnen zo’n 2 à 3 kinderen per klas niet op volleybal, streetdance, judo of muziekles en de verwachting is dat dit aantal toeneemt. Met de campagne Kies een club wil het Jeugdfonds ouders laten weten dat zij kunnen helpen door het lidmaatschap van een club te betalen.

Via www.kieseenclub.nl kan je contact opnemen met het Jeugdfonds. Zij brengen ouders in contact met een intermediair (zoals leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of wijkteam) die een sport- of cultuuraanvraag kan doen. Wij zijn trotse partner van het Jeugdfonds, elk kind verdient het om mee te doen!

Deel het verhaal van Jeugdfonds

Door het verhaal van Jeugdfonds een vaste plek te geven op jullie website, bij bijvoorbeeld ‘lidmaatschap’ en/of ‘contributie’, zorgt jullie club ervoor dat nog meer mensen het Jeugdfonds Sport & Cultuur kennen en dus nog meer kinderen en jongeren de sport kunnen beoefenen die zij leuk vinden. Ook kun je het verhaal delen via jullie social media.