Als professional aan de slag bij een Set-up Club?
Set-Up Programma

Als professional aan de slag bij een Set-up Club?

Gepubliceerd op 24 maart 2023

Als professional binnen de club ga jij het vrijwillig kader ondersteunen, begeleiden en opleiden.

Het inzetten van een professional is de cruciale schakel voor het voortbestaan van sportclubs in de huidige maatschappij. Volleyballend Nederland verwacht een goed opgeleid technisch kader en daarmee aanbod dat kwalitatief steeds beter wordt. Daarnaast is het voor volleyballers belangrijk dat het aanbod aansluit op hun behoeften. Denk bijvoorbeeld aan flexibiliteit als het gaat om trainingen en wedstrijden. Tijd is namelijk tegenwoordig het meest kostbare bezit.

Draag bij aan maatschappelijke opdrachten en thema’s

Ook vragen overheden, van nationaal tot lokaal, in toenemende mate een bijdrage aan maatschappelijke opdrachten en thema’s. Wil de club aanspraak maken op overheidsgeld (subsidie), dan moet de vereniging de zaken goed op orde hebben en maatschappelijk een steentje bijdragen. Daarnaast wordt er steeds meer van buitenaf aan clubs gevraagd: de vereniging moet een vertrouwenscontactpersoon aanstellen, de VOG moet geregeld worden, er is een anti-rook en -alcoholbeleid nodig, de AVG moet op orde zijn en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit alles vraagt veel tijd en kennis. De professional kan daar, afhankelijk van de ambities van de vereniging, een belangrijke rol in spelen.

Openstaande vacatures: Set-up Club Berkelland en Set-up Club Volley Vijfheerenlanden

Is de functie van professional jou op het lijf geschreven? Momenteel staan er twee vacatures open: Superclub Berkelland en Superclub Volley Vijfheerenlanden zijn namelijk op zoek naar een professional. Bekijk de vacatures hieronder.

Geen vacatures (bij jou in de buurt)?

Zijn er geen openstaande vacatures (bij een club bij jou in de buurt)? Ook dan kun je kenbaar maken dat je aan de slag wil als professional. Daarvoor zijn drie routes:
1. Maak jouw ambitie kenbaar bij de accountmanager van de Nevobo in jouw regio. Zij weten welke vereniging de wens heeft om aan de slag te gaan met een professional en kunnen jou in contact brengen.
2. Ga in gesprek met een professionele kracht bij een volleybalvereniging. Zij delen graag hun ervaringen. Jouw accountmanager zorgt ervoor dat je in contact wordt gebracht met één van deze professionals. De contactgegevens van de accountmanager vind je op de contactpagina.
3. Ga eens na bij je eigen vereniging of daar interesse is om te professionaliseren. Maak hiervoor gebruik van de beschikbare middelen speciaal voor verenigingen, waaronder video’s die uitleggen wat het precies inhoudt en welke stappen er genomen dienen te worden. Voel je vrij om deze middelen te delen. Bekijk hiervoor de pagina 'Voor clubs’.

Contact

Onze accountmanagers staan voor je klaar voor vragen en advies. Selecteer jouw regio op de contactpagina en neem contact op met één van onze accountmanagers.