Lokaal Sportakkoord

Maak jouw vereniging toekomstbestendig met behulp van het Lokaal Sportakkoord!

In 2023 is Sportakkoord II van start gegaan, dat zich richt op drie ambities om de sport in Nederland te versterken: het fundament op orde, een groter bereik en meer (zichtbare) betekenis. Daaronder vallen zes thema’s waarop gemeenten, sportclubs en andere organisaties gezamenlijk aan de slag gaan:

  • Inclusie en diversiteit
  • Een sociaal veilige sport
  • Vitale sportaanbieders
  • Vaardig in bewegen
  • Ruimte voor sport en bewegen
  • Maatschappelijke waarde van topsport

Om dit goed te kunnen organiseren en om aan te sluiten bij wat er lokaal nodig is, zijn in alle gemeenten Lokale Sportakkoorden opgesteld. Hierin hebben de lokale partijen (gemeente, sport- en beweegaanbieders en andere (potentiële) partners) afspraken gemaakt over hoe zij met elkaar hun eigen ambities op het gebied van sport en bewegen willen bereiken.

Toekomstbestendige volleybalvereniging

Als volleybalvereniging heb je te maken met veel uitdagingen. Hoe houd je je sportclub vitaal? Met voldoende vrijwilligers en tevreden sporters? Hoe speel je met je sportclub in op de veranderingen lokaal en in de maatschappij? Jouw club is niet de enige met die vragen. Veel sportaanbieders zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven en het Lokaal Sportakkoord gaat daarbij helpen.

Meer weten over het Lokaal Sportakkoord?

Om weer te weten te komen over het Lokaal Spotakkoord hebben we een handig document opgesteld. Deze vind je hieronder.

Benieuwd naar het Lokaal Sportakkoord in jouw gemeente? Bekijk het snel

Onderdeel van het Sportakkoord zijn de 'sport services'. Dit zijn opleidingen, procesbegeleiding en workshops die vanuit NOC*NSF, alle sportbonden en NL Actief worden aangeboden. Je kunt deze services aanvragen via de lokale clubondersteuner in jouw gemeente of je kunt contact opnemen met de accountmanager van Nevobo.

Handige hulpmiddelen

Naast de handige tools hierboven, is er, vanuit de samenwerking met de sportbonden en Sportakkoord, een handige brochure beschikbaar gesteld. Je leest hier meer over het de inhoud van het Lokaal Sportakkoord, waarom én hoe je er gebruik van kunt maken en veel meer. Raadpleeg ook het stappenplan Sportakkoord waarin je heel snel ziet hoe jouw vereniging ondersteun kan aanvragen!

Vragen?

Heb je nog vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen met de accountmanager in jouw regio. Klik op de button hieronder om naar de contactpagina te gaan. Daar vind je de e-mailadressen en telefoonnummers van de accountmanagers in de regio.

Bijgewerkt op