Volleyball4Life in Senegal
Volleyball4Life in Senegal
  • Publicatie 24-01-2023

Video: Volleyball4Life Coach Course Senegal

Een jaar geleden werd de allereerste officiële Volleyball4Life Coaches Course afgerond.

In samenwerking met de Senegalese Volleybalbond en OlympAfrica zijn elf coaches uit Senegal en één uit Rwanda opgeleid tot Volleyball4Life Coach.

Bekijk onderstaande video over de Volleyball4Life Coaches Course en het programma in Senegal om te zien welke impact Volleyball4Life heeft op meiden, coaches en volleybal.

Wat is Volleyball4Life?
Het Volleyball4Life-programma is opgezet met als doel om meiden tussen de 12 en 21 jaar overwogen keuzes te laten maken op basis van zelfinzicht, met draagvlak vanuit hun sociale omgeving. Nevobo heeft dit programma ontwikkeld om vanuit haar strategie een bijdrage te leveren aan meer gelijkheid tussen genders, met behulp van de kernwaarden van de volleybalsport.

"In het Volleyball4Life-programma heb ik veel geleerd over volleybal, maar ook over het dagelijks leven. Het was een inspirerende omgeving om te werken aan mijn zelfvertrouwen en om ervaringen te delen. Dat creëerde een onderlinge band. Door Volleyball4Life heb ik geleerd dat het belangrijk is om niet altijd afhankelijk te zijn van anderen, maar dat je juist op jezelf mag vertrouwen en anderen mag negeren die je ontmoedigen in het bereiken van je doelen." - Deelneemster Fatoumata, 17 jaar

Een uitgebreid verslag van deze Coaches Course lees je hier terug.

Meer weten?
Wil je meer weten over Volleyball4Life? Neem dan contact op met Peter van Tarel via Peter.van.tarel@nevobo.nl.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
English version

One year ago the first Volleyball4Life Coaches Course was completed. In collaboration with the Senegalese Volleyball Federation and OlympAfrica, 11 coaches from Senegal and 1 from Rwanda have been educated to become a Volleyball4Life Coaches.

Watch the video above of the Volleyball4Life Coaches Course and program in Senegal to see the impact Volleyball4Life has on girls, coaches and the volleyball sport.

What is the Volleyball4Life programme?
The Volleyball4Life programme focuses on the empowerment of girls, with the ultimate aim that 12 to 18 year-old girls that take part in the programme get tools and skills to assert themselves and make their own decisions in life.

"In the Volleyball4Life program, I learned a lot about volleyball, but also about everyday life. It was an inspiring environment to work on my self-confidence and to share experiences. This created a bond with each other. Through V4L, I learned that it is important not to always depend on others, but rather to rely on yourself and ignore others who discourage you from achieving your goals." - Participant Fatoumata, 17 years old. 

You can read a detailed report of this Coaches Course here.

Want to know more?
Would you like to know more about Volleyball4Life? Then please contact Peter van Tarel via Peter.van.tarel@nevobo.nl.