Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 11-08-2022

Doe mee aan de WK Volleybalmaand!

Vier het WK Volleybal Vrouwen 2022 & de start van het seizoen in de WK Volleybalmaand met gave volleybalactiviteiten. Hoe? Ontdek snel de mogelijkheden en zet jullie club en de sport in de spotlights!

Met de organisatie van de WK volleybalmaand in september creëren we een ideale setting om de volleyballers en niet-volleyballers warm te maken voor het WK Volleybal Vrouwen. In de WK Volleybalmaand vieren we niet alleen dat we aan de start van het WK staan, maar natuurlijk ook dat we het volleybalseizoen weer gaan starten! Bij deze roepen we dan ook alle verenigingen op om volleybalactiviteiten te initiëren en organiseren in september en deze activiteiten vervolgens met een WK-sausje te overgieten. Denk aan een voorbereidingstoernooi op je eigen vereniging, een scholentoernooi voor basisschoolleerlingen of een bedrijventoernooi voor de sponsoren en ondernemers. Maar ook kun je denken aan een jeugddag, volleybalkamp of een volleybalfeest om de opening van het volleybalseizoen te vieren.  

Het zou natuurlijk mooi zijn als die activiteiten vervolgens ook weer in september 2023 georganiseerd worden, én de jaren daarna als legacy van het WK Volleybal Vrouwen 2022.  

Benut het WK als club met de beschikbare handvatten!

Activiteiten Nevobo in WK Volleybalmaand 
Heel volleyballend Nederland organiseert en neemt deel aan gave volleybalactiviteiten. Ook vanuit de Nevobo organiseren we de nodige activiteiten waarmee we de nationale teams én onze prachtige sport in de kijker zetten. Hieronder een overzicht. 

Uitzwaaiwedstrijden Lange Mannen en Volleybaldames in aanloop naar het WK 
Zowel de Lange Mannen als de Volleybaldames komen deze zomer en herfst in actie op het WK. Voor de mannen start het WK op 27 augustus in Ljubljana (Slovenië) en vanaf 23 september zijn de vrouwen aan de beurt. Zij gaan op Nederlandse bodem het gevecht aan met de wereldtop.  
 
Ter voorbereiding op het wereldkampioenschap spelen beide Oranjeteams in augustus en september twee oefeninterlands (uitzwaaiwedstrijden) in Nederland. Wil jij met de leden van je club de Lange Mannen en Volleybaldames nog één keer live op het veld zien, voordat ze zich mengen in de strijd om de wereldtitel? Dat kan!  
 
De planning voor de uitzwaaiwedstrijden ziet er als volgt uit: 

Lange Mannen
Nederland - Duitsland - 11 augustus, 19.30 uur in Topsportcentrum Rotterdam
Nederland - Duitsland - 12 augustus, 19.30 uur in Topsportcentrum Rotterdam
 
Volleybaldames
Nederland - Japan - 3 september, 17.00 uur in MartiniPlaza Groningen
Nederland - Japan - 4 september, 17.00 uur in MartiniPlaza Groningen

Koop jullie tickets! 

Spectaculaire Teampresentatie op 22 september WK Volleybal Vrouwen
Meer informatie volgt binnenkort. 

WK Talent Days voor jeugd van 12 tot 18 jaar 
Voor jeugd tussen de 12 en 18 jaar organiseren we op 23, 24 en 25 september de WK Talent Days! Samen met Yannick van Harskamp, Ron Zwerver en andere toptrainers kunnen de aanwezigen werken aan hun volleybalskills in Arnhem, een van de speelsteden van het WK. 

Wat ze allemaal kunnen verwachten: 

  • Met leeftijdsgenoten werken aan de volleybalskills onder begeleiding van toptrainers.
  • Workshop over voeding. 
  • Samen een wedstrijd van de Volleybaldames op het WK bekijken! 
  • En veel meer...

Meer info & inschrijven 

Een overzicht van de highlights uit de landelijke side-events kalender vind je hier