Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 17-05-2022

Hoe inclusief is jullie club? Ga aan de slag!

17 mei was dé dag tegen homo- en transfobie. Speciaal in het teken daarvan dagen we jullie uit om werk te maken van inclusiviteit binnen de club, zodat iedereen zich welkom voelt. Doen jullie mee?

Vandaag, 17 mei, is de internationale dag tegen homo- en transfobie waarop aandacht wordt gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. Wij vinden dat iedereen zich welkom moet voelen, dus wat ons betreft is er geen ruimte voor dergelijk gedrag, ook niet binnen onze clubs. Daarom dagen we jullie uit om aan de slag te gaan met het thema inclusiviteit. Ontdek hieronder hoe jij hier werk van kunt maken.

Aan de slag met diversiteit en inclusie bij je sportclub? Vraag budget aan!
Van je sportclub een plek maken waar iedereen, ongeacht etnische achtergrond, leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, seksuele geaardheid of sociale positie, zich (nog meer) thuis voelt, welke club wil dat nu niet? Er is een budget van maximaal 850 euro beschikbaar om je sportclub daarbij te ondersteunen. Al ruim 400 sportverenigingen maakten gebruik van dit potje.

Lees snel meer en vraag aan!

Hoe inclusief is jullie club? Doe de inclusiecheck!
In hoeverre is jouw sportclub al inclusief? Is het bestuur van jouw club divers en representatief? Is de accommodatie voor iedereen toegankelijk en sluit jullie aanbod aan op de wensen en behoeften van sporters uit de omgeving? Doe de inclusiecheck via weeswelkomindesport.nl en ontdek wat jouw club kan bijdragen om sporten en bewegen voor iedereen in Nederland mogelijk te maken!

Doe de inclusiecheck!

Menukaart van ‘Gelderland loves to move’
Van 27 tot en met 30 juli vindt de EuroGames 2022 plaats in Nijmegen. Met dit LHBTQI+ sportevenement wil de organisatie zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen, dus iedereen kan meedoen! Maar is meer. De provincie Gelderland wil voor deze gelegenheid clubs de mogelijkheid geven om inclusief te zijn. Daarom hebben zij een menukaart gemaakt met mogelijkheden om aan de slag te gaan met sporten en bewegen. Benieuwd? Ontdek de menukaart en hoe de provincie Gelderland jullie ondersteunt.

Lees snel meer